• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Native lactic acid bacteria from Argentine : characterization, technological properties and their contribution on healthy benefits of Argentinean goat cheeses » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Native lactic acid bacteria from Argentine : characterization, technological properties and their contribution on healthy benefits of Argentinean goat cheeses

ISBN-13: 9783659839467 / Angielski / Miękka / 2016 / 68 str.

Natalia Verónica Taboada
Native lactic acid bacteria from Argentine : characterization, technological properties and their contribution on healthy benefits of Argentinean goat cheeses Taboada, Natalia Verónica 9783659839467 Scholar's Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Native lactic acid bacteria from Argentine : characterization, technological properties and their contribution on healthy benefits of Argentinean goat cheeses

ISBN-13: 9783659839467 / Angielski / Miękka / 2016 / 68 str.

Natalia Verónica Taboada
cena 205,79
(netto: 195,99 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 205,79
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

In cheesemaking, to increase the intensity of the flavour of cheese, it is becoming increasingly common to inoculate pasteurized milk with selected lactic acid bacteria (LAB) isolated from good quality raw milk. These selected LAB constitute starter culture (they initiate acidification, an essential step during the manufacture of essentially all cheese varieties) and adjunct culture (they play a key role in ripening). Health-promoting probiotic bacteria are included in some starter cultures to provide an additional functionality to the cheese, whose organoleptic characteristics must satisfy the requirements of consumers. In this work, we identified the isolated LAB by phenotypic and genetic tools; studied of technological properties, enzymatic activities, antimicrobial and bacteriocin activity of isolated LAB; design of indigenous starter and adjunct cultures and used them to manufacture semihard goat cheeses; determined the chemical and microbiological composition during ripening; evaluated the cheese healthy benefits by determining the conjugated linoleic acid (CLA) content and atherogenicity index and obtained the sensorial profile at the end of ripening (60 days).

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
Scholar's Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659839467
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
68
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Taboada Natalia Verónica, degree in Biotechnology and Doctor of food science and technology. Researcher in the area of food microbiology and biotechnology in Department of Food Sience at University of Santiago del Estero, Argentine. Currently working on meat quality.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia