• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Nano-Food Engineering: Volume One » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Nano-Food Engineering: Volume One

ISBN-13: 9783030445515 / Angielski / Twarda / 2020 / 389 str.

Umesh Hebbar; Shivendu Ranjan; Nandita Dasgupta
Nano-Food Engineering: Volume One Hebbar, Umesh 9783030445515 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Nano-Food Engineering: Volume One

ISBN-13: 9783030445515 / Angielski / Twarda / 2020 / 389 str.

Umesh Hebbar; Shivendu Ranjan; Nandita Dasgupta
cena 685,93 zł
(netto: 653,27 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 655,41 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania
Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Technology & Engineering > Nanotechnology & MEMS
Science > Nanoscience
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030445515
Rok wydania:
2020
Wydanie:
2020
Numer serii:
000156611
Ilość stron:
389
Waga:
0.73 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.24
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Part 1: Introductory Section


Introduction to Nano-foods

Fabrication methods and application of nanoemulsion and  nanoencapsulated materials

Fabrication methods and application of lipid and polymer nanocomposites for food industry   

Preparation methods and advantage  of Nano-sorbents for food-contaminates removal

Spectroscopy , microscopy and physical properties of nanostructured materials for food industry

Challenges in Characterization and application of Nanoemulsion and Nanoencapsulation

Safety concerns of Nano-foods

Part 2: Engineering for Food-Grade Nanomaterials 

Micro and Nanofibrils based systems for the application in food filtration

Evaporators in Nanofoods: principle and its future applications 

Ultrasonication and Food-Grade Nanomaterials


Umesh Hebbar is a Senior Principal Scientist & Head of the Department of Technology Scale-up, CSIR-CFTRI, in Mysuru, India.

Shivendu Ranjan is a Research-Fellow at VIT University, Vellore in Tamil Nadu, India.

Nandita Dasgupta is a Research Associate at VIT University, Vellore in Tamil Nadu, India.

Raghvendra Kumar Mishra is a Research Fellow at Mahatma Gandhi University in Kottayam, Kerala, India.

This extensive and singular work focuses on current applications of nanotechnology in food systems. The functionality and applicability of food-related nanotechnology is covered in depth, presenting a view on the food processing, packaging,storage and safety assessment of nanotechnology in the food industry. Multiple nanostructures are covered, each with their specific ingredient choice, production strategy, functionality and application in food engineering. Individual chapters focus on current processing methods and applications of nanotechnology in foods. Nano-food Engineering Volume One brings together panels of highly accomplished experts in the field of composites, nanotechnology and chemical engineering and food technology. The work encompasses basic studies and addresses novel issues, covering all engineering aspects, opportunities and challenges and solutions of nano-foods.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia