• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Modern Methods of Aquaculture in Japan: Volume 24 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Modern Methods of Aquaculture in Japan: Volume 24

ISBN-13: 9780444986658 / Angielski / Twarda / 1992 / 292 str.

Ikenoue; H. Ikenoue; T. Kafuku
Modern Methods of Aquaculture in Japan: Volume 24 Ikenoue, H. 9780444986658 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Modern Methods of Aquaculture in Japan: Volume 24

ISBN-13: 9780444986658 / Angielski / Twarda / 1992 / 292 str.

Ikenoue; H. Ikenoue; T. Kafuku
cena 1405,15 zł
(netto: 1338,24 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1397,51 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Fish farming has increased in status equal to cattle farming as a source of food for mankind. In developing countries fish and shellfish provide inexpensive animal protein, while in developed countries aquaculture is expected to produce more fish and shellfish as a source of low-calorie protein for health conscious individuals. In such an era, knowledge of fish farming technologies of different countries, strongly influenced by cultural factors, is of valuable importance. The primary production techniques of fish farming in Japan described here have an emphasis on practical technology. This second edition reflects the changes in both quantity of production and technology in Japanese aquaculture. The statistics have been revised and the text rewritten to suit the current status of aquaculture in Japan; new aquaculture species have been included and discussions on marine ranching and biotechnology for aquaculture added.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Marine Biology
Technology & Engineering > Fisheries & Aquaculture
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
Elsevier Science
Seria wydawnicza:
Studies in Mechanical Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444986658
Rok wydania:
1992
Wydanie:
Rev
Numer serii:
000022796
Ilość stron:
292
Waga:
0.66 kg
Wymiary:
25.45 x 17.32 x 1.88
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

PART I. INTRODUCTION 1. Environmental Conditions for Aquaculture in
Japan. 2. Aquaculture and the Fisheries Industry in Japan. PART II.
FRESHWATER AQUACULTURE
3. Chum Salmon (Oncorhynchus keta). 4. Rainbow
Trout (Salmo gairdneri). 5. Indigenous Trout, Yamamc (Oncorhynchus masou
ishikawae), Amago (rhodurus macrostomus) and Iwana (Salvelinus pluvius). 6.
Eel (Anguilla japonica). 7. Ayu (Plecoglossus altivelis). 8. Common Carp
(Cryprinus carpio). 9. Grass Carp (Ctenopharyngodon idella) and Silver Carp
(Hypophthalmichthys molitrix). 10. Goldfish (Carassius auratus). 11. Tilapia
(Sarotherodon niloticus). 12. Freshwater Pearl Mussel (Hyriopsis schlegelli).
13. Terrapin (Trionyx sinensis). PART III. MARINE AQUACULTURE 14. Red
Seabream (Pagrus major). 15. Yellowtail (Seriola quinqueradiata). 16. Flatfish
(Paralichthys olivaceus). 17. Coho Salmon (Oncorhynchus Kisutch). 18. Kuruma
Prawn (Penaues japonicus). 19. Scallop (Patinopecten yessoensis). 20. Oyster
(Crassostrea gigas). 21. Pearl Oyster (Pinctada fucata). 22. Abalone
(Haliotis (Nordotis) discus). 23. Sea Squirt (Halocynthia rorentzi). 24. Green
Turtle (Chelonia mydas). 25. Nori, or Purple Laver (Porphyra yezoensis). 26.
Wakame (Undaria pinnatifida). APPENDIX Appendix A Rotifer (Brachionus
plicatilis) Culture Techniques. Appendix B Formula Food. Appendix C
Development of Marine Ranching. Appendix D Biotechnology in Aquaculture.
Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia