• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Methods for Brewing Green coffee Robusta and Arabica : Effect of Brewing Time and Solvent on Secondary Metabolites, Total Flavonoid and Phenolic content » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Methods for Brewing Green coffee Robusta and Arabica : Effect of Brewing Time and Solvent on Secondary Metabolites, Total Flavonoid and Phenolic content

ISBN-13: 9786139866274 / Angielski / Miękka / 2018 / 56 str.

Namrata Kundu; Mansimran Kaur Rathore; Shivani Tyagi
Methods for Brewing Green coffee Robusta and Arabica : Effect of Brewing Time and Solvent on Secondary Metabolites, Total Flavonoid and Phenolic content Kundu, Namrata; Rathore, Mansimran Kaur; Tyagi, Shivani 9786139866274 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Methods for Brewing Green coffee Robusta and Arabica : Effect of Brewing Time and Solvent on Secondary Metabolites, Total Flavonoid and Phenolic content

ISBN-13: 9786139866274 / Angielski / Miękka / 2018 / 56 str.

Namrata Kundu; Mansimran Kaur Rathore; Shivani Tyagi
cena 178,89
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Effect of Brewing Methods and Time on Secondary Metabolites, Total Flavonoid and Phenolic Content of Green and Roasted Coffee Arabica, Robusta and Monsooned Malabar was the first ever attempt to introduce the population of Globe to various methods which can be used to brew coffee. For many people, especially in Western countries, coffee drinking is a part of their lifestyle and morning habit. Morning cup of coffee is a daily routine for millions of people worldwide. One of the most important factors that affect the taste of the coffee is the way in which it is brewed.Apart from the brewing method, other factors like solvent used for brewing, ratio of solute to solvent, temperature of the solvent, duration of time and size of the solutes are the few things that impact on the coffee infusion prepared. Although, the brewing time is given in the standard coffee brewing techniques used all over the world, the knowledge of extraction behaviour of the main coffee oxidants during time and various methods might induce to the technological factors with major impact on antioxidants extraction. Thus, an attempt was made to establish a correlation among different brewing methods and time.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786139866274
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
56
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Kundu, Namrata
Science may never come up with a better office communication system than the coffee break because a lot can happen over a coffee. Namrata, MS in Applied Microbiology and Biotechnology at Banasthali University (Exchange student at University of Malaya, Malaysia). Lecturer at KCM World, former Research Associate at Helix Biogenesis Pvt Ltd, India.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia