ISBN-13: 9788383172361 / Polski / twarda / 2023 / 272 str.
Bez masła nie ma dobrej kuchni.Masło to źródło przyjemności, smak wspomnień z dzieciństwa i tajny składnik udanych potraw. Sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Nie bez powodu przez wielu jest uważane za jedno z najgenialniejszych kulinarnych odkryć.Adriana Marczewska, szefowa kuchni i autorka popularnego profilu @adriana_marczewskana Instagramie, dzieli się swoimi najlepszymi przepisami z tym produktem w roli głównej.Znajdziesz tu pomysły na małe co nieco, zupy, obiady, sosy, śniadania, przepyszne kromki i rewelacyjne desery. Maślane gofry gryczane czy młode pory z masłem romesco? Rosolnik ogórkowy czy kimchi kapuśniak? Tarta galette ze śliwkami z cynamonem i kwaśną śmietanączy karpatka z jagodami i kremem z palonego masła?Sprawdź, jak wyczarować maślane cuda, i przygotuj jedzenie, które uszczęśliwia.
Bez masła nie ma dobrej kuchni.Masło to źródło przyjemności, smak wspomnień z dzieciństwa i tajny składnik udanych potraw. Sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Nie bez powodu przez wielu jest uważane za jedno z najgenialniejszych kulinarnych odkryć.Adriana Marczewska, szefowa kuchni i autorka popularnego profilu @adriana_marczewskana Instagramie, dzieli się swoimi najlepszymi przepisami z tym produktem w roli głównej.Znajdziesz tu pomysły na małe co nieco, zupy, obiady, sosy, śniadania, przepyszne kromki i rewelacyjne desery. Maślane gofry gryczane czy młode pory z masłem romesco? Rosolnik ogórkowy czy kimchi kapuśniak? Tarta galette ze śliwkami z cynamonem i kwaśną śmietanączy karpatka z jagodami i kremem z palonego masła?Sprawdź, jak wyczarować maślane cuda, i przygotuj jedzenie, które uszczęśliwia.