• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Live, Die, Buy, Eat: A Cultural History of Animals and Meat » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Live, Die, Buy, Eat: A Cultural History of Animals and Meat

ISBN-13: 9781472471789 / Angielski / Twarda / 2022 / 304 str.

Karen Lykke Syse; Kristian Bjorkdahl
Live, Die, Buy, Eat: A Cultural History of Animals and Meat Karen Lykke Syse Kristian Bjorkdahl 9781472471789 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Live, Die, Buy, Eat: A Cultural History of Animals and Meat

ISBN-13: 9781472471789 / Angielski / Twarda / 2022 / 304 str.

Karen Lykke Syse; Kristian Bjorkdahl
cena 630,22
(netto: 600,21 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 627,63
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Live, Die, Buy, Eat. These four words both summarize the production of meat in the modern world, and categorize the way in which we relate to animals and meat. In the past few years, controversies around meat have arisen around industrialization and globalization of meat production, often pivoting around health, environmental problems, and animal welfare issues. Although meat increasingly figures as a problem, most consumers' knowledge of animal husbandry and meat is more absent than ever. How is meat produced today, and where? How do we consume meat, and how have our consumption habits changed? Why have these changes occurred, and what are the social and cultural consequences of these changes? Using Norway as a case study, this book adopts an ethnographic and historical approach to these questions, examining the dramatic changes in meat production and consumption. With a wide range of historical and archival sources, together with interviews and observation at farms, slaughterhouses and production units, and analyses of contemporary texts such as cookbooks, blogs and news-media, A Cultural History of Animals and their Meat explores the transformation of animal husbandry, meat production and consumption, together with its cultural consequences. As such, it will appeal to scholars of anthropology, sociology, geography and history with interests in food, the environment and culture.

Kategorie:
Nauka, Kultura. Etnografia
Kategorie BISAC:
Social Science > Antropologia
Social Science > Socjologia
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781472471789
Rok wydania:
2022
Ilość stron:
304
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia