• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Literature and Meat Since 1900 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Literature and Meat Since 1900

ISBN-13: 9783030269166 / Angielski / Twarda / 2019 / 257 str.

Sean McCorry; John Miller
Literature and Meat Since 1900 Sean McCorry John Miller 9783030269166 Palgrave MacMillan - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Literature and Meat Since 1900

ISBN-13: 9783030269166 / Angielski / Twarda / 2019 / 257 str.

Sean McCorry; John Miller
cena 524,53
(netto: 499,55 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 501,19
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania
Kategorie:
Nauka, Literaturoznawstwo
Kategorie BISAC:
Literary Criticism > Modern - 20th Century
Philosophy > Ethics & Moral Philosophy
Medical > Weterynaria
Wydawca:
Palgrave MacMillan
Seria wydawnicza:
Palgrave Studies in Animals and Literature
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030269166
Rok wydania:
2019
Wydanie:
2019
Numer serii:
000790131
Ilość stron:
257
Waga:
0.47 kg
Wymiary:
21.01 x 14.81 x 1.6
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Introduction: Meat Critique
Seán McCorry and John Miller 

2. Inside the “Butcher’s Shop”:  Women’s Great War Writing and Surgical Meat
Vicki Tromanhauser,

3. Kafka’s Meat: Beautiful Processes and Perfect Victims
Ted Geier

4. Carnophallogocentrism and the Act of Eating Meat in Two Novels by Virginia Woolf and Elizabeth Taylor
Adrian Tait

5. “Necessary Murder”: Eating Meat against Fascism in Orwell and Auden
Stewart Cole

6. The Literary Invention of in Vitro Meat: Ontology, Nostalgia and Debt in Pohl and Kornbluth’s The Space Merchants
John Miller 

7. “They’ll Be Breeding Us Like Cattle!”: Population Ecology and Human Exceptionalism in Soylent Green
Seán McCorry

8. Herring Fisheries, Fish-Eating and Natural History in W. G. Sebald’s The Rings of Saturn
Dominic O’Key

9. “A Grain of Brain”: Women and Farm Animals in Collections by Ariana Reines and Selima Hill 
Rachael Allen

10. Narrative Possibilities in Ruth Ozeki’s My Year of Meats
Sarika Chandra
11. Crossing the Barriers of Taste: The Alimentary Materialism of Jim Crace’s The Devil's Larder
Sarah Bezan 

12. Belonging to this World: On Living Like an Animal in Michel Faber’s Under the Skin
Matthew Calarco

13. Dance With Nothing But Heart (2001): Death, the “Animal” and the Queer “Taste” of the Other
Ruth Lipschitz

14. Meanings of Meat in Videogames
Tom Tyler

Seán McCorry is Honorary Research Fellow in English Literature at the University of Sheffield, UK. He is currently working on his first monograph on technology and species difference in postwar culture. He is co-founder of ShARC (Sheffield Animal Studies Research Centre).

John Miller is Senior Lecturer in Nineteenth-Century Literature at the University of Sheffield, UK. His books include Empire and the Animal Body (2012) and (with Louise Miller) Walrus (2014). He is co-editor of Palgrave Studies in Animals and Literature, co-director of ShARC (Sheffield Animal Studies Research Centre) and Deputy Chair of ASLE-UKI (Association for Study of Literature and the Environment, UK & Ireland).


This collection of essays centers on literary representations of meat-eating, bringing aesthetic questions into dialogue with more established research on the ethics and politics of meat. From the decline of traditional animal husbandry to the emergence of intensive agriculture and the biotechnological innovation of in vitro meat, the last hundred years have seen dramatic changes in meat production. Meat consumption has risen substantially, inciting the emergence of new forms of political subjectivity, such as the radical rejection of meat production in veganism. Featuring essays on both canonical and lesser-known authors, Literature and Meat Since 1900 illustrates the ways in which our meat regime is shaped, reproduced and challenged as much by cultural and imaginative factors as by political contestation and moral reasoning.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia