• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Lactic acid bacteria producing antifungal hydroxyl-fatty acid » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Lactic acid bacteria producing antifungal hydroxyl-fatty acid

ISBN-13: 9783659148323 / Angielski / Miękka / 2012 / 88 str.

Emanuele Zannini
Lactic acid bacteria producing antifungal hydroxyl-fatty acid Emanuele Zannini 9783659148323 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Lactic acid bacteria producing antifungal hydroxyl-fatty acid

ISBN-13: 9783659148323 / Angielski / Miękka / 2012 / 88 str.

Emanuele Zannini
cena 219,69
(netto: 209,23 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 219,69
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Moulds are important spoilage organisms in different foods. Moreover, the presence of moulds with the concomitant production of allergenic spores, and possibly mycotoxins, makes them a serious potential health hazard. The reduction of mould in food and prevention of its development during storage is of great interest industrially where developing efficient and safe strategies of food preservation are critical. In this context, the application of biopreservation strategies (i.e. the use of microrganisms and /or their metabolites) could be a useful tool to prevent spoilage and extend the food shelf-life. To this end, lactic acid bacteria (LAB) are of particular interest as biopreservatives since these microrganisms have been used in traditional fermentations for centuries. LAB are important in the preparation and improvement of food storage. This thesis explores the potential possibility of LAB in inhibition of spoilage fungi growth in bakery products.

Moulds are important spoilage organisms in different foods. Moreover, the presence of moulds with the concomitant production of allergenic spores, and possibly mycotoxins, makes them a serious potential health hazard. The reduction of mould in food and prevention of its development during storage is of great interest industrially where developing efficient and safe strategies of food preservation are critical. In this context, the application of biopreservation strategies (i.e. the use of microrganisms and /or their metabolites) could be a useful tool to prevent spoilage and extend the food shelf-life. To this end, lactic acid bacteria (LAB) are of particular interest as biopreservatives since these microrganisms have been used in traditional fermentations for centuries. LAB are important in the preparation and improvement of food storage. This thesis explores the potential possibility of LAB in inhibition of spoilage fungi growth in bakery products.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659148323
Rok wydania:
2012
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
88
Waga:
0.14 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Emanuele Zannini studied Agricultural Science at the UNIVPM, Italy. His PhD was focused on antifungal lactic acid bacteria (LAB) as biopreservative in baked goods. Since 2009, he is working as scientist at the School of Food and Nutritional Sciences, UCC, Ireland. His main interest is the application of antifungal LAB in cereal-based products



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia