• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

LE RÔLE DES PROTÉINASES BACTÉRIENNES DANS LE DÉFAUT DE GÉLIFICATION DU LAIT UHT » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

LE RÔLE DES PROTÉINASES BACTÉRIENNES DANS LE DÉFAUT DE GÉLIFICATION DU LAIT UHT

ISBN-13: 9786203023084 / Francuski / Miękka / 72 str.

Khaled Qaddoura
LE RÔLE DES PROTÉINASES BACTÉRIENNES DANS LE DÉFAUT DE GÉLIFICATION DU LAIT UHT Qaddoura, Khaled 9786203023084 Editions Notre Savoir - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

LE RÔLE DES PROTÉINASES BACTÉRIENNES DANS LE DÉFAUT DE GÉLIFICATION DU LAIT UHT

ISBN-13: 9786203023084 / Francuski / Miękka / 72 str.

Khaled Qaddoura
cena 120,60
(netto: 114,86 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 120,60
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

L'ultra-haute température (UHT) est le moyen courant de traitement thermique pour la sécurité et la bonne conservation de la qualité du lait en tant que produit microbiologiquement stable à température ambiante. La gélification est l'un des principaux défauts du lait et des produits laitiers UHT car elle limite la durée de conservation du produit. Elle peut fréquemment présenter certaines modifications de saveur et de texture pendant le stockage. De nombreuses études ont démontré que les protéases endogènes et bactériennes jouent un rôle important dans la gélification du lait UHT. Ces enzymes sont généralement produites par des organismes psychrotrophes qui se développent dans le lait pendant le stockage réfrigéré, comme les Pseudomonas, et par des bactéries sporulées, comme le Bacillus, qui survivent au traitement thermique. Pour obtenir plus d'informations sur les phénomènes de gélification du lait UHT, la présente étude a examiné le rôle de B. cereus et des protéinases bactériennes à différentes températures sur la gélification du lait UHT. Plusieurs paramètres, dont la numération des cellules de Bacillus, le pH et l'évaluation de la protéolyse, ont été surveillés pendant le stockage.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Wydawca:
Editions Notre Savoir
Język:
Francuski
ISBN-13:
9786203023084
Ilość stron:
72
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka

Qaddoura M.T. Khaled, chef de la division de microbiologie alimentaire/JFDA Msc, Food Microbiology & Food Safety / Université jordanienne des sciences et de la technologie, 2007. Membre de la section de la nutrition et de la technologie alimentaire de l'Association des ingénieurs agricoles Membre du MECIDS (Middle East Consortium on Infectious Disease Surveillance).



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia