ISBN-13: 9788361744603 / Polski / Miękka / 2014 / 216 str.
Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe.Chcesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już teraz tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowiem oraz energią każdego dnia.Wszystkie książki na temat Pięciu Przemian są świetne, ale mają jedną wadę - nie uwzględniają polskiej kuchni, która towarzyszy nam na co dzień. Dlatego powstała ta książka - aby zmienić filozofię jedzenia i gotowania, nie zmieniając swoich dotychczasowych kulinarnych upodobań.Dowiedz się m.in.:- na czym polega filozofia Pięciu Przemian i jak ją stosować w codziennym gotowaniu,- jak różne smaki wpływają na Twój organizm,- co zrobić, aby Twoje życie było pełne harmonii i spokoju,- jak równoważyć smaki, zgodnie z Yin i Yang,- o jakich porach dnia należy przyjmować posiłki.Ponadto autorka pokazuję jak "przerobić" dowolną potrawę tak, aby była harmonijna i zgodna z tradycyjną chińską medycyną.Dowiesz się też, jak duże znaczenie ma pora dnia, pora roku (a jest ich pięć - tak, tak!) oraz kolejność dodawania pięciu smaków i... myślenie!Ale to nie wszystko! W publikacji znajdziesz także mnóstwo sprawdzonych, polskich przepisów, które autorka już za Ciebie "przerobiła" pod kątem Pięciu Przemian. Dzięki temu możesz jeść zdrowo i po polsku.Publikację "Kuchnia polska według Pięciu Przemian" polecamy osobom lubiącym szybkie, zdrowe i łatwe do przygotowania polskie potrawy, a także wszystkim otwartym na nowości i eksperymenty kulinarne.Zobacz, jakie to proste!?