• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Krankenernährung: Ein Diätetisches Lehrbuch » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Krankenernährung: Ein Diätetisches Lehrbuch

ISBN-13: 9783642872334 / Niemiecki / Miękka / 2012 / 476 str.

Hans Glatzel
Krankenernährung: Ein Diätetisches Lehrbuch Glatzel, Hans 9783642872334 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Krankenernährung: Ein Diätetisches Lehrbuch

ISBN-13: 9783642872334 / Niemiecki / Miękka / 2012 / 476 str.

Hans Glatzel
cena 187,92
(netto: 178,97 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 179,98
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Medycyna
Wydawca:
Springer
Język:
Niemiecki
ISBN-13:
9783642872334
Rok wydania:
2012
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
476
Waga:
0.67 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.46
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

I. Notwendigkeit und Voraussetzungen der Krankenernährung.- II. Allgemeine Grundlagen der Krankenernährung.- 1. Hunger und Durst.- 2. Die Gestaltung nahrungs- und wasserknapper Kostformen.- 3. Die Bekämpfung von Hunger- und Appetitlosigkeit..- 4. Hygiene der Ernährung.- 5. Küchentechnische Hinweise.- III. Die Formen der Krankenkost.- 1. Brennwertreiche und brennwertarme Kostformen.- a) Brennwert- und eiweißreiche Kost. Kräftigungskost.- b) Brennwertarme Kost.- c) Rohkost.- d) Saftkost.- e) Das Fasten.- 2. Kostformen mit Entzug einzelner Nährstoffe.- a) Eiweißarme Kost. Lacto-vegetabile Kost. Vegetarismus.- b) Fettarme Kost.- c) Kohlenhydratarme Kost. Diabetikerkost.- d) Purinarme Kost.- e) Oxalatarme Kost.- f) Gewürzarme Kost.- g) Allergenfreie Kost.- h) Kochsalzfreie Kost.- i) Kaliumarme Kost.- k) Phosphatarme Kost.- l) Trockenkost.- 3. Basenüberschüssige und säureüberschüssige Kostformen.- a) Säuerung und Alkalisierung in der Ernährungstherapie.- b) Die Lehre von der basenüberschüssigen Kost.- 4. Kostformen bei Krankheiten der Verdauungsorgane.- a) Nahrungsauswertung und Verdauungsfunktionen.- b) Krankheiten des Mundes und der Speiseröhre.- c) Krankheiten des Magens und Duodenums.- d) Darmkrankheiten.- e) Leber- und Gallenwegskrankheiten.- f) Pankreaskrankheiten.- g) Die Ernährung des Frischoperierten.- 5. Künstliche Ernährung.- IV. Die Ernährung des Kindes, der Schwangeren und des Greises.- 1. Kinderernährung.- a) Ernährungsstörungen ex alimentatione.- b) Ernährungsstörungen ex infectione.- c) Ernährungsstörungen ex constitutione.- 2. Die Ernährung der schwangeren und der stillenden Frau.- 3. Die Ernährung des alten Menschen.- V. Von den Nahrungsmitteln.- 1. Getreide.- 2. Gemüse. Hefe.- 3. Obst.- 4. Zucker und Honig.- 5. Nüsse.- 6. Pflanzliche, tierische und synthetische Fette.- 7. Warm- und Kaltblüterfleisch.- 8. Milch, Käse.- 9. Eier.- 10. Gewürze.- 11. Kaffee, Tee, Kakao, Alkoholika.- 12. Nährpräparate.- 13. Wasser.- VI. Anhang.- 1. Nomogramm zur Bestimmung der Körperoberfläche.- 2. Sollwerte der Wärmebildung.- 3. Nomogramm zur Ermittlung der Grundumsatzabweichung.- 4. Kalorischer Wert für O2 und CO2.- 5. Maße.- 6. Nahrungsmitteltabelle.- Schrifttum.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia