ISBN-13: 9788365309600 / Polski / twarda / 2020 / 312 str.
Współczesne społeczeństwa krajów zachodnichdramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarównoosób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małychdzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami zyskujemypoważne problemy cukrzycę, choroby układu krążeniaoraz wiele innych skracających życie chorób. Oto kosztnaszego nadbagażu. Dlaczego tak się dzieje? Kreującjedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystująskładniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dlanas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody.W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemyjeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nadnaszym apetytem i naszymi odruchami, a producenciżywności nad naszymi portfelami. David Kessler,doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie StanówZjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowitytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłuspożywczego i restauracyjnego, chwytające nas wpułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie,jak się z niej uwolnić.Książka wyjaśnia, między innymi następującezagadnienia:Jak schudnąć ?Czy istnieje najlepsza dieta odchudzająca ?Co jeść, a czego nie jeść ?Preparaty na odchudzanie, czyli: Czego mogą nasnauczyć leki odchudzające ?Dlaczego tyjemy - jak wpadamy w pułapkęjedzenia ?Najlepsza dieta - zmienianie nawyków.
Współczesne społeczeństwa krajów zachodnichdramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarównoosób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małychdzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami zyskujemypoważne problemy cukrzycę, choroby układu krążeniaoraz wiele innych skracających życie chorób. Oto kosztnaszego nadbagażu. Dlaczego tak się dzieje? Kreującjedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystująskładniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dlanas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody.W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemyjeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nadnaszym apetytem i naszymi odruchami, a producenciżywności nad naszymi portfelami. David Kessler,doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie StanówZjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowitytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłuspożywczego i restauracyjnego, chwytające nas wpułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie,jak się z niej uwolnić.Książka wyjaśnia, między innymi następującezagadnienia:Jak schudnąć ?Czy istnieje najlepsza dieta odchudzająca ?Co jeść, a czego nie jeść ?Preparaty na odchudzanie, czyli: Czego mogą nasnauczyć leki odchudzające ?Dlaczego tyjemy - jak wpadamy w pułapkęjedzenia ?Najlepsza dieta - zmienianie nawyków.