ISBN-13: 9788324085132 / Polski / twarda / 2024 / 192 str.
Praktyczny i zabawny przewodnikidealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?Poznaj sekrety baristównaucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzaniawybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawyodbierz prawdziwą lekcję latte art.Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarnaSbastien Racineuxtrener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.Chung-Leng Tranfotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.
Praktyczny i zabawny przewodnikidealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?Poznaj sekrety baristównaucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzaniawybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawyodbierz prawdziwą lekcję latte art.Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarnaSbastien Racineuxtrener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.Chung-Leng Tranfotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.