• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Kaffeehaus: Exquisite Desserts from the Classic Cafes of Vienna, Budapest, and Prague Revised Edition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Kaffeehaus: Exquisite Desserts from the Classic Cafes of Vienna, Budapest, and Prague Revised Edition

ISBN-13: 9781626548701 / Angielski / Miękka / 2014 / 250 str.

Rick Rodgers
Kaffeehaus: Exquisite Desserts from the Classic Cafes of Vienna, Budapest, and Prague Revised Edition Rodgers, Rick 9781626548701 Echo Point Books & Media - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Kaffeehaus: Exquisite Desserts from the Classic Cafes of Vienna, Budapest, and Prague Revised Edition

ISBN-13: 9781626548701 / Angielski / Miękka / 2014 / 250 str.

Rick Rodgers
cena 184,86 zł
(netto: 176,06 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 183,86 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Take a tour of the legendary cafes of Vienna, Budapest, and Prague where a rich tradition of masterful desserts and coffee lives on. For centuries, artists and philosophers have gathered around coffeehouse tables to complement their lively conversations with exquisite desserts. Modern cafes of this region remain loyal to this pastry tradition; though the decor has changed, it is still strudel—not lemongrass sorbet—that is served on the menu. In Kaffeehaus, Rick Rodgers celebrates 300 years of tradition with over 150 of the best classic Austro-Hungarian pastries. Using his celebrated skill as a teacher to present the recipes to bakers of all levels, Rodgers expertly shows how to create these glorious treats at home. Included are the explanations of the different kinds of batter, dough, and icing that form the foundation of this baking tradition, in addition to the many beverages—coffee or otherwise—that pair perfectly with the desserts. This revised second edition features new charts for ingredient weights and measures in addition to updated content and resource lists. Kaffeehaus beautifully captures the taste and elegance of these cafes, commemorating their culture, history, and the delectable legacy of their desserts. Rick Rodgers is an award-winning cookbook writer and culinary instructor. An author of over forty diverse books, Rick co-authored Sarabeth s Kitchen and The Model Bakery Cookbook and edited The Baker s Dozen Cookbook. Rick often works behind the scenes as a consultant for entertainment figures, celebrity chefs, and corporations to develop their cookbook projects, including over ten cookbooks for Williams-Sonoma. His recipes have appeared in a number of publications such as Cooking Light, Men s Health, Food and Wine, and many sites online, including Epicurious. He has also presented on television shows such as Today, CBS Good Morning, and Food Network Challenge. Winner of Bon Appetit s Outstanding Cooking Teacher of the Year Award, Rodgers teaches sold-out cooking classes around the world (including Korea and France). You can learn more at www.RickRodgers.com."

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - European
Cooking > Methods - Baking
Cooking > History
Wydawca:
Echo Point Books & Media
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781626548701
Rok wydania:
2014
Wydanie:
Revised
Ilość stron:
250
Waga:
0.69 kg
Wymiary:
25.4 x 20.32 x 1.73
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane
Rodgers, Rick Rick Rodgers is the author of more than thirty-fiv... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia