ISBN-13: 9788375803402 / Polski / Miękka / 2013 / 150 str.
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.znajdziesz w nim:1. sałatki i surówki;2. przepisy na wyśmienite gołąbki;3. potrawy z makaronów i ryżu;4. domowe kluski, kopytka i pierogi;5. placki ziemniaczane;6. omlety i pasty;7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).Ponadto dowiesz się:* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy