• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Dairy Foods and Nutrition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Dairy Foods and Nutrition

ISBN-13: 9780849328282 / Angielski / Twarda / 2006 / 432 str.

Gregory D. Miller; Judith K. Jarvis; Lois D. McBean
Handbook of Dairy Foods and Nutrition Gregory D. Miller Judith K. Jarvis Lois D. McBean 9780849328282 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Dairy Foods and Nutrition

ISBN-13: 9780849328282 / Angielski / Twarda / 2006 / 432 str.

Gregory D. Miller; Judith K. Jarvis; Lois D. McBean
cena 878,00 zł
(netto: 836,19 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 856,36 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Once again the National Dairy Council has produced the industry reference on the important role of dairy foods in health. Packed with the latest information from the Council s notable scientists, the Handbook of Dairy Foods and Nutrition, Third Edition makes the case for the beneficial role of dairy foods in a variety of conditions and disease states.
The handbook begins with a comprehensive overview of the nutritional content and benefits of milk and milk products including cheese and yogurt. The authors explain the effects of dairy intake on cardiovascular health and hypertension. The Dairy Council continues its research review by providing the most up-to-date information on the relationship between dairy intake and colon, breast, and prostate cancers.
An entirely new chapter is devoted to addressing recent research about the role of dairy foods in weight management. Supporting the age-old advice that milk gives you strong bones and teeth, this handbook has chapters examining the evidentiary relationship between dairy intake and bone and dental health. A full chapter addresses the condition of lactose digestion, distinguishing lactose intolerance from lactose maldigestion, as well as providing research-based strategies to improve milk tolerance. A summary of dairy s contribution to health throughout the life cycle from childhood and adolescence into adulthood and old age, rounds out this latest installment of the Dairy Council s authoritative reference on the importance of dairy foods in the American diet.
Continuing to provide state-of-the-art information on dairy products and nutrition, the Handbook of Dairy Foods and Nutrition, Third Edition is a useful resource for nutrition scientists, dietitians and other health professionals, educators, dairy researchers, and the food industry."

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Diets
Medical > Nutrition
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849328282
Rok wydania:
2006
Ilość stron:
432
Waga:
0.90 kg
Wymiary:
25.48 x 18.67 x 2.92
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

The Importance of Milk and Milk Products. Dairy Foods and Cardiovascular Health. Dairy Foods and Hypertension. Dairy Foods and Cancer. Dairy Foods and Bone Health. Dairy Foods and Oral Health. Dairy Foods and a Healthy Weight. Lactose Digestion . Contribution of Milk and Milk Products to Health Throughout the Life Cycle.

Miller, Gregory D.; Jarvis, Judith K.; McBean, Lois D.

Miller, Gregory D. Naitonal Dairy Council... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia