• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Gusto: Essential Writings in Nineteenth-Century Gastronomy » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Gusto: Essential Writings in Nineteenth-Century Gastronomy

ISBN-13: 9780415970921 / Angielski / Twarda / 2005 / 342 str.

Denise Gigante
Gusto: Essential Writings in Nineteenth-Century Gastronomy Gigante, Denise 9780415970921 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Gusto: Essential Writings in Nineteenth-Century Gastronomy

ISBN-13: 9780415970921 / Angielski / Twarda / 2005 / 342 str.

Denise Gigante
cena 705,83 zł
(netto: 672,22 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 654,86 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

The French invented the restaurant in the late eighteenth century. Not long after, they invented gastronomy, the modern art of eating well: English society discovered the French chef and the English-speaking world has never been the same.
This delicious anthology brings together the major English and French nineteenth-century writings on the arts and pleasures of the table. Included are essays by Grimod de la Reyniere, Brillat-Savarin, Alexandre Dumas, Charles Lamb, William Thackeray and lesser-known works by pseudonymous authors such as Launcelot Sturgeon and Dick Humelbergius Secundus.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > History
Cooking > Essays & Narratives
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415970921
Rok wydania:
2005
Ilość stron:
342
Waga:
0.76 kg
Wymiary:
23.67 x 16.0 x 2.24
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

"Gusto is a feast! A brilliant anthology of those 19th-century texts that made of cuisine a pursuit not merely sensual, but literary and intellectual. Gusto is delightful, delicious, decidedly essential reading." -- Allen S. Weiss, author of Feast and Folly and co-editor of French Food
"'The Revolution,' writes Dumas, 'which destroyed so many things, created new restaurant keepers'--as well as a new vocabulary of desire, whose insatiable rhetorical appetites are laid on the carefully set historical table as never before by Gigante's gathering, where they are seen to feed the whole Romantic culture of gusto. This is a striking scholarly contribution--and a kick to read." -- Garrett Stewart, author of Dear Reader: The Conscripted Audience in Nineteenth-Century British Fiction
"In these delectable selections from the history of food writing, we learn to savor a radically new account of the senses. This collection will change our understanding not just of 19th-century culture, but of our own daily bread." -- Leah Price, author of The Anthology and the Rise of the Novel
"The wonderful gastronomical texts assembled here delight and surprise in equal measure. Selections from Brillat-Savarin, Alexandre Dumas (père) and an especially welcome translation from the pioneering journalism of Grimod de la Reynière represent the French. But the big surprise lies across the Channel. Denise Gigante makes a truly original contribution with her promotion of English gastronomers such as Launcelot Sturgeon, Dick Humlbergius Secundus, and The Alderman (all pseudonyms), Charles Lamb and Thackeray. Successors to the French, the English gastronomers come into their own as descendants of the Enlightenment writers on taste." -- Priscilla Parkhurst Ferguson, author of Accounting for Taste
"Informative and witty, these essays demonstrate the application of science, philosophy, and medicine to the developing culture of gastronomy. Denise Gigante has assembled the writings of the founders of modern ideas about eating, taste, and manners, framing robust selections with illuminating and authoritative scholarship." -- Carolyn Korsmeyer, author of Making Sense of Taste

Denise Gigante is Assistant Professor in the Department of English at Stanford. She is the author of Taste: A Literary History.

Gigante, Denise Denise Gigante is Professor of English at Stanford... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia