• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Global Food Systems, Diets, and Nutrition: Linking Science, Economics, and Policy » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Global Food Systems, Diets, and Nutrition: Linking Science, Economics, and Policy

ISBN-13: 9783030727628 / Angielski / Miękka / 2021 / 193 str.

Jessica Fanzo; Claire Davis
Global Food Systems, Diets, and Nutrition: Linking Science, Economics, and Policy Jessica Fanzo Claire Davis 9783030727628 Palgrave MacMillan - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Global Food Systems, Diets, and Nutrition: Linking Science, Economics, and Policy

ISBN-13: 9783030727628 / Angielski / Miękka / 2021 / 193 str.

Jessica Fanzo; Claire Davis
cena 241,50
(netto: 230,00 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 231,29
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Industries - Agribusiness
Political Science > Public Policy - General
Medical > Health Policy
Wydawca:
Palgrave MacMillan
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030727628
Rok wydania:
2021
Wydanie:
2021
Ilość stron:
193
Waga:
0.32 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 1.19
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

“The chapters are short enough and written clearly enough to keep readers engaged and focused on key concepts.” (Suzen M Moeller, Doody's Book Reviews, October 15, 2021)

Chapter 1. Food Systems, Food Environments, and Consumer Behavior.- Chapter 2. Food Policy.- Chapter 3. Nutritious Foods, Healthy Diets, and Contributions to Health.- Chapter 4. The Multiple Burdens of Malnutrition.- Chapter 5. Transformations Across Diets and Food Systems.- Chapter 6. Drivers Shaping Food Systems.- Chapter 7. Policies Affecting Food Supply Chains.- Chapter 8. Policies Affecting Food Environments and Consumer Behavior.- Chapter 9. Sustainable Diets – Aligning Food Systems and the Environment.- Chapter 10. The Future of Food – Shaping Diets and Nutrition.

Jessica Fanzo is the Bloomberg Distinguished Professor of Global Food Policy and Ethics at the Berman Institute of Bioethics, the Bloomberg School of Public Health, and the Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) at the Johns Hopkins University in the USA. She also serves as the Director of Hopkins’ Global Food Policy and Ethics Program.


Claire Davis is a writer and editor with the Global Food Ethics and Policy Program at the Berman Institute of Bioethics. Her previous publications focus on the relationship between food and diets, human health, and environmental sustainability.

Ensuring optimal diets and nutrition for the global population is a grand challenge fraught with many contentious issues. To achieve food security for all and protect health, we need functional, equitable, and sustainable food systems. Food systems are highly complex networks of individuals and institutions that depend on governance and policy leadership. 


This book explains how interconnected food systems and policies affect diets and nutrition in high-, middle-, and low-income countries. In tandem with food policy, food systems determine the availability, affordability, and nutritional quality of the food supply, which influences the diets that people are willing and able to consume. Readers will become familiar with both domestic and international food policy processes and actors, and they will be able to critically analyze and debate how policy and science affect diet and nutrition outcomes.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia