• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Glass Transition Temperature and Spray Drying of Sugar-Rich Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Glass Transition Temperature and Spray Drying of Sugar-Rich Foods

ISBN-13: 9783659545016 / Angielski / Miękka / 2014 / 440 str.

Truong Vinh
Glass Transition Temperature and Spray Drying of Sugar-Rich Foods Truong, Vinh 9783659545016 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Glass Transition Temperature and Spray Drying of Sugar-Rich Foods

ISBN-13: 9783659545016 / Angielski / Miękka / 2014 / 440 str.

Truong Vinh
cena 264,08 zł
(netto: 251,50 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 264,08 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The phenomenon of glass transition is now recognised in the science of materials in different areas including foods. The glass transition temperature (Tg) of foods is extremely important in the prediction of conditions for proper food processing. In conventional methods for evaluation of stickiness in spray drying of sugar-rich foods, the direct relation between Tg and stickiness has not been established yet. This book describes the controlling of the stickiness and product recovery by controlling the temperature difference between product temperature and Tg during the spray drying process of foods. It consits of fundamental studies of Tg with new informations such as complete melting temperature, contribution of structural relaxation, solid-solid interaction, effect of the melting rate on thermal history and the prediction of multi-component food models which are useful for process modeling. A mathematical model to illustrate the dynamic stickiness behavior of sticky products in relation to inlet variables of the spray drying process is developed. It is used to find a set of inlet variables to minimize the stickiness in spray drying of sugar-rich foods.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659545016
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
440
Waga:
0.63 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 2.49
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Assoc. Prof. Dr. Vinh Truong got PhD in Food Science at The University of Queensland, Australia in 2002. His research interests are broadly in Drying, Glass transition, Extraction, and Process Engineering. Since 2004, he is Head of Department of Chemical Engineering and Processing of Nong Lam University in Ho Chi Minh city, Vietnam.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia