• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Genesis and Development of a Scientific Fact » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Genesis and Development of a Scientific Fact

ISBN-13: 9780226253251 / Angielski / Miękka / 1981 / 222 str.

Ludwik Fleck
Genesis and Development of a Scientific Fact Ludwik Fleck 9780226253251 The University of Chicago Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Genesis and Development of a Scientific Fact

ISBN-13: 9780226253251 / Angielski / Miękka / 1981 / 222 str.

Ludwik Fleck
cena 122,98 zł
(netto: 117,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 121,97 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Originally published in German in 1935, this monograph anticipated solutions to problems of scientific progress, the truth of scientific fact and the role of error in science now associated with the work of Thomas Kuhn and others. Arguing that every scientific concept and theory including his own is culturally conditioned, Fleck was appreciably ahead of his time. And as Kuhn observes in his foreword, "Though much has occurred since its publication, it remains a brilliant and largely unexploited resource."
"To many scientists just as to many historians and philosophers of science facts are things that simply are the case: they are discovered through properly passive observation of natural reality. To such views Fleck replies that facts are invented, not discovered. Moreover, the appearance of scientific facts as discovered things is itself a social construction, a "made" thing. A work of transparent brilliance, one of the most significant contributions toward a thoroughly sociological account of scientific knowledge." Steven Shapin, "Science""

Kategorie:
Nauka
Kategorie BISAC:
Science > Research & Methodology
Science > Philosophy & Social Aspects
Science > History
Wydawca:
The University of Chicago Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780226253251
Rok wydania:
1981
Wydanie:
Revised
Ilość stron:
222
Waga:
0.27 kg
Wymiary:
21.51 x 13.61 x 1.55
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia