• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Functional Genetics of Industrial Yeasts » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Functional Genetics of Industrial Yeasts

ISBN-13: 9783540024897 / Angielski / Twarda / 2003 / 367 str.

Johannes H. de Winde; Johannes H. de Winde
Functional Genetics of Industrial Yeasts Johannes H. d Johannes H. de Winde 9783540024897 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Functional Genetics of Industrial Yeasts

ISBN-13: 9783540024897 / Angielski / Twarda / 2003 / 367 str.

Johannes H. de Winde; Johannes H. de Winde
cena 1210,50 zł
(netto: 1152,86 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1156,64 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

In recent years, new yeast species have proven their value and novel biotechnological applications have emerged. This book compiles the multi-faceted genetic repertoire of several yeasts relevant to modern biotechnology, and describes their utilization in research and application in the light of their genetic make-up and physiological characteristics. Moreover, the book presents a thorough overview of a wide array of methodologies from classical genetics to modern genomics technologies that have been and are being used in functional analysis of yeasts.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Medical > Microbiology
Science > Biotechnology
Science > Biologia molekularna
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Topics in Current Genetics
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783540024897
Rok wydania:
2003
Wydanie:
2003
Numer serii:
000277932
Ilość stron:
367
Waga:
1.57 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

From the reviews:

"In this book the multi-faced genetic repertoire of several yeasts relevant to modern biotechnology ... is compiled and their utilization in research and application is described in light of their genetic make-up and physiological characteristics. ... References for all chapters are also numerous and up-dated. The book serves a wide audience ranging from the interested graduate students, via the experienced academic researcher, to the biotechnological industry." (Bianca Maria Ranzi, Annals of Microbiology, Vol. 54 (1), 2004)

Introduction - Scope & Overview.- Genetics and Classical Genetic Manipulations of Industrial Yeasts.- Baker's Yeast: Challenges and Future Projects.- The Genetic Analysis and Tailoring of Wine Yeasts.- Brewer’s Yeast: Genetic Structure and Modification.- Kluyveromyces lactis.- Methylotrophic Yeast: Favourable Cell Factories in Various Applications.- Functional Genetics of Yarrowia lipolytica.- Yeasts and Food spoilage.- Non-conventional Antifungal Yeasts in Biocontrol.- Yeast Functional Genomics and Metabolic Engineering: Past, Present and Future.-

Yeasts have a longstanding history as domesticated organisms. The brewing of beer and wine and the leavening of bread dough are well-known ‘artisanal’ applications of yeast. These early examples of yeast biotechnology have clearly contributed to the acceptance of yeasts, both as biotechnological workhorses and as model systems for the detailed understanding of eukaryotic molecular cell biology and genetics.

In recent years, new yeast species have proven their value and novel biotechnological applications have emerged. This book compiles the multi-faceted genetic repertoire of several yeasts relevant to modern biotechnology, and describes their utilization in research and application in the light of their genetic make-up and physiological characteristics. Moreover, the book presents a thorough overview of a wide array of methodologies from classical genetics to modern genomics technologies that have been and are being used in functional analysis of yeasts.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia