• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Fraccionamiento en seco de la harina del grano de Canavalia Ensiformis » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Fraccionamiento en seco de la harina del grano de Canavalia Ensiformis

ISBN-13: 9783659082498 / Hiszpański / Miękka / 2015 / 68 str.

Estrada-Pinto Carlos;Betancur-Ancona David;Chel-Guerrero Luis
Fraccionamiento en seco de la harina del grano de Canavalia Ensiformis Betancur-Ancona, David 9783659082498 Editorial Academica Espanola - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Fraccionamiento en seco de la harina del grano de Canavalia Ensiformis

ISBN-13: 9783659082498 / Hiszpański / Miękka / 2015 / 68 str.

Estrada-Pinto Carlos;Betancur-Ancona David;Chel-Guerrero Luis
cena 178,89 zł
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

De las miles de especies de leguminosas existentes en el mundo, solamente el frijol comun (Phaseolus vulgaris) es la especie que mas se utiliza en la alimentacion humana; sin embargo, existen otras que son poco consumidas por su poco indice de cultivo o bien por contener algunos tipos de anti nutrientes muy especificos. A este ultimo caso corresponde el grano de la Canavalia ensiformis conocida simplemente como Canavalia o Jack bean, que con el tratamiento adecuado pueden ser aptas para consumo humano o bien como ingrediente para utilizar en alimentos para animales. Una alternativa para ser usado el grano de esta leguminosa es a partir de la separacion de sus principales componentes en la cual abunda su riqueza: proteina, fibra y almidon; siendo este el proposito del presente trabajo: Desarrollar un proceso para utilizar como materias primas estos componentes mayoritarios del grano de Canavalia."

De las miles de especies de leguminosas existentes en el mundo, solamente el frijol común (Phaseolus vulgaris) es la especie que más se utiliza en la alimentación humana; sin embargo, existen otras que son poco consumidas por su poco índice de cultivo o bien por contener algunos tipos de anti nutrientes muy específicos. A este último caso corresponde el grano de la Canavalia ensiformis conocida simplemente como Canavalia o Jack bean, que con el tratamiento adecuado pueden ser aptas para consumo humano o bien como ingrediente para utilizar en alimentos para animales. Una alternativa para ser usado el grano de esta leguminosa es a partir de la separación de sus principales componentes en la cual abunda su riqueza: proteína, fibra y almidón; siendo este el propósito del presente trabajo: Desarrollar un proceso para utilizar como materias primas estos componentes mayoritarios del grano de Canavalia.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Wydawca:
Editorial Academica Espanola
Język:
Hiszpański
ISBN-13:
9783659082498
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
68
Waga:
0.11 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.41
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

David Betancur-Ancona, Doctor en Ciencias (Alimentos) en la Escuela Nacional de Ciencias Biológicas del Instituto Politécnico Nacional, México. Ha dirigido 15 tesis de licenciatura y 36 de posgrado, publicado mas de 80 artículos científicos en revistas arbitradas o indizadas así como 20 capítulos de libro y 9 libros editados.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia