• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food in Time and Place: The American Historical Association Companion to Food History » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food in Time and Place: The American Historical Association Companion to Food History

ISBN-13: 9780520283589 / Angielski / Miękka / 2014 / 424 str.

Paul Freedman; Joyce E. Chaplin; Ken Albala
Food in Time and Place: The American Historical Association Companion to Food History Freedman, Paul; Chaplin, Joyce E.; Albala, Ken 9780520283589 John Wiley & Sons - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food in Time and Place: The American Historical Association Companion to Food History

ISBN-13: 9780520283589 / Angielski / Miękka / 2014 / 424 str.

Paul Freedman; Joyce E. Chaplin; Ken Albala
cena 215,65 zł
(netto: 205,38 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 213,44 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Food and cuisine are important subjects for historians across many areas of study. Food, after all, is one of the most basic human needs and a foundational part of social and cultural histories. Such topics as famines, food supply, nutrition, and public health are addressed by historians specializing in every era and every nation.
Food in Time and Place delivers an unprecedented review of the state of historical research on food, endorsed by the American Historical Association, providing readers with a geographically, chronologically, and topically broad understanding of food culturesfrom ancient Mediterranean and medieval societies to France and its domination of haute cuisine. Teachers, students, and scholars in food history will appreciate coverage of different thematic concerns, such as transfers of crops, conquest, colonization, immigration, and modern forms of globalization."

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
Cooking > History
History > World - General
Cooking > Regional & Ethnic - General
Wydawca:
John Wiley & Sons
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780520283589
Rok wydania:
2014
Ilość stron:
424
Waga:
0.59 kg
Wymiary:
22.86 x 14.99 x 2.29
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Paul Freedman is the Chester D. Tripp Professor of History at Yale University. He is the author of Out of the East: Spices and the Medieval Imagination and editor of Food: The History of Taste. Joyce E. Chaplin is the James Duncan Phillips Professor of Early American History at Harvard University. Her publications include Round about the Earth: Circumnavigation from Magellan to Orbit and Benjamin Franklins Political Arithmetic: A Materialist View of Humanity. Ken Albala is Professor of History at the University of the Pacific. He is the author of more than a dozen books, including Eating Right in the Renaissance; Beans: A History; The Banquet; and The Lost Art of Real Cooking.

Freedman, Paul Paul Freedman is the Chester D. Tripp Professor of... więcej >
Chaplin, Joyce E. Joyce E. Chaplin is associate professor of history... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia