• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food in Society: Economy, Culture, Geography » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food in Society: Economy, Culture, Geography

ISBN-13: 9780340720042 / Angielski / Miękka / 2000 / 344 str.

Peter Atkins
Food in Society: Economy, Culture, Geography Atkins, Peter 9780340720042  - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food in Society: Economy, Culture, Geography

ISBN-13: 9780340720042 / Angielski / Miękka / 2000 / 344 str.

Peter Atkins
cena 272,55
(netto: 259,57 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 261,89
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Who can deny the significance of food? It has a central role in our health and pleasure as well as in our economy, politics and culture. Food in Society provides a social science perspective on food systems and demonstrates the rich variety of disciplinary and theoretical contexts of food studies.



While hunger and malnutrition remain a reality in many countries, for some food has become an experience rather than a sustenance. This book addresses the different worldwide understandings of food through thematic chapters and a wide range of material including: description of the political economy of the food chain, from production to the point of sale; analysis of global issues of supply and demand; critical debate of environmental and health aspects of food, including GM food, the role of habits, taboos, age and gender in food consumption.



Each chapter contains a guide to further reading and to websites of relevance to food. Extensively illustrated, this book is essential reading for students of food studies in the social sciences and humanities.

Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Socjologia
Business & Economics > Industries - General
Science > Earth Sciences - Geography
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780340720042
Rok wydania:
2000
Numer serii:
000320249
Ilość stron:
344
Waga:
0.50 kg
Wymiary:
23.52 x 15.65 x 1.93
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

A very good book...its wide range of very brief chapters keeps the reader constantly challenged. Given the wealth of information this is definitely one for the library shelf.
TEG News (British Ecological Society) Australia

An extremely ambitious book, full of references from various areas of food studies, ranging from geography and anthropology to rural sociology and agricultural economics. An invaluable resource that should help those in food studies beyond geography understand how geographers think about food, and help geographers and geography students understand the various perspectives on food within their field.
Gastronomica

Part 1 Hors D'oeuvre - A background to food studies
Part 2 The Political Economy of Food
Introduction
Food regimes as an organizing concept
Globalisation and food networks
Transformation of the farm sector
Food processing and manufacturing
Food marketing and the consumer
Part 3 Global and Geopolitical Food Issues
Introduction
Food production and population
Malnutrition, hunger and famine
Food surpluses
Food security
Food, world trade and geopolitics
Part 4 A Political Ecology of Food
Introduction
Environmental context
Food quality
Food and health
From the Green Revolution to the Gene Revolution
Food ethics, food policies and civil society
Part 5 Food Consumption Spaces
Introduction
Factors in consumption
The origins of taste
Food habits, beliefs and taboos
Food, gender and domestic spaces
Part 6 Conclusion
Food studies resources.

Peter Atkins, Ian Bowler



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia