• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food and the Risk Society: The Power of Risk Perception » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food and the Risk Society: The Power of Risk Perception

ISBN-13: 9780367596521 / Angielski / Miękka / 2020 / 282 str.

Charlotte Fabiansson; Stefan Fabiansson
Food and the Risk Society: The Power of Risk Perception Charlotte Fabiansson Stefan Fabiansson 9780367596521 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food and the Risk Society: The Power of Risk Perception

ISBN-13: 9780367596521 / Angielski / Miękka / 2020 / 282 str.

Charlotte Fabiansson; Stefan Fabiansson
cena 203,14
(netto: 193,47 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 196,40
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This book offers a comprehensive understanding of the current scientific knowledge concerning risks associated with food preparation, processing and consumption, with particular attention to the gap between scientific research and public perception. Examining the effects of food on the body from both micro and macro levels, it covers a range of bro

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Self-Help > Safety & Security - General (See Also House & Home - Safety & Security)
Social Science > Socjologia
Social Science > Media Studies
Wydawca:
Routledge
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367596521
Rok wydania:
2020
Ilość stron:
282
Waga:
0.32 kg
Wymiary:
23.11 x 14.99 x 1.52
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

List of Figures and Tables



Preface



Acronyms



FOOD AND RISK IN SOCIOLOGICAL DISCOURSE



1. Food and health from a risk perspective



2. Sociological risk discourse frameworks



The Socio-Cultural Risk Perspective



3. Obesity - the new normal



4. Caffeine - a common psychoactive stimulant - within a socio-cultural risk perspective



5. Alcohol consumption and the socio-cultural risk discourse



6. The risks and benefits of dietary supplements



7. A socio-cultural risk perspective on contrived diets



The Risk Society Perspective of Modern Industrialisation



8. The genetically modified food credibility gap



9. Risk perception of foodborne pathogens



10. Organic food – reinventing traditional food production?



Governmentality Risk Perspective



11. Tasty and toxic – a culinary risk dilemma



12. Unbalanced diet – a public health risk issue



13. Concluding remarks and the future



References



Index

Charlotte Fabiansson has a PhD in Sociology and is a Senior Lecturer in Sociology and Criminal Justice at Victoria University Melbourne, Australia. She is the author of Pathways to Excessive Gambling: A Societal Perspective on Youth and Adult Gambling Pursuits.



Stefan Fabiansson is a veterinary scientist and an independent researcher with a focus on public health and food safety. He has held positions as Professor in Food Safety at the Swedish University of Agricultural Sciences, Chief Scientist at the NSW Food Authority, Australia and as Head of the Unit for Dietary and Chemical Monitoring at the European Food Safety Authority.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia