• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Studies in Latin American Literature: Perspectives on the Gastronarrative » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Studies in Latin American Literature: Perspectives on the Gastronarrative

ISBN-13: 9781682261811 / Angielski / Miękka / 2021 / 247 str.

Rocío del Aguila; Vanesa Miseres
Food Studies in Latin American Literature: Perspectives on the Gastronarrative Roc de Vanesa Miseres 9781682261811 University of Arkansas Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Studies in Latin American Literature: Perspectives on the Gastronarrative

ISBN-13: 9781682261811 / Angielski / Miękka / 2021 / 247 str.

Rocío del Aguila; Vanesa Miseres
cena 102,39 zł
(netto: 97,51 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 96,51 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Socjologia i społeczeństwo
Kategorie BISAC:
Social Science > Agriculture & Food (see also Political Science - Public Policy - Agricultur
Social Science > Ethnic Studies - Caribbean & Latin American Studies
Literary Criticism > Caribbean & Latin American
Wydawca:
University of Arkansas Press
Seria wydawnicza:
Food and Foodways
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781682261811
Rok wydania:
2021
Numer serii:
000780723
Ilość stron:
247
Waga:
0.43 kg
Wymiary:
22.86 x 14.99 x 2.03
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

  • Illustrations
  • Series Editors’ Preface
  • Acknowledgments
  • Introduction: Toward the Construction of a Latin American Gastronarrative — RocÍo del Aguila and Vanesa Miseres
  • I – Culinary Fusion: Indigenous Heritage and Colonialism
  • 1. Food, Power, and Discursive Resistance in Tahuantinsuyu and the Colonial Andes — Alison KrÖgel
  • 2. The Potato: Culture and Agriculture in Context — Regina Harrison
  • 3. The Culinary World of Sor Juana InÉs de la Cruz — Paola Jeannete Vera BÁez and Ángel T. Tuninetti
  • II – A Modernized Table: National Identities, Regionalisms, and Transnational Foodways
  • 4. Immigrants, Elites, and Identities: Representing Food Cultures in Nineteenth-Century Latin America — Lee Skinner
  • 5. Native Food and Male Emotions: Alimentary Encounters between White Travelers and Their “Others” in Nineteenth-Century Colombia — Mercedes Lopez Rodriguez
  • 6. A Matter of Taste: Aesthetics, Manners, and Food in Eduarda Mansilla’s Experience in New York — Vanesa Miseres
  • III – Gender and Food: Consumerism, Desire, and Women’s Agency
  • 7. Homemaking in 1950s Mexico: Women, Class, and Race through the Kitchen Window — Sandra Aguilar-RodrÍguez
  • 8. Sense of Place and Gender in Rosario Castellanos’s “Cooking Lesson” — Elizabeth Montes GarcÉs
  • 9. Lemons, Oregano, Satisfaction, and Hopeless Melancholy: Agency, Subversion, and Identity in Mayra Santos Febres’s “Marina y su olor” — Nina B. Namaste
  • 10. Exquisite Paradise: Taste and Consumption in Hebe Uhart’s “El budÍn esponjoso” — Karina Elizabeth VÁzquez
  • IV – Latin American Food Writing: Between History and Aesthetics
  • 11. The Poetics of Gastronomic History: Salvador Novo’s Cocina mexicana — Ignacio M. SÁnchez Prado
  • 12. Food, Hunger, and Identity in MartÍn CaparrÓs’s Travel Writing — Ángel T. Tuninetti
  • 13. American Counterpoints: Barbacoa and Barbecue beyond Nation — Russell Cobb
  • Epilogue: Why Gastronarratives Matter — MarÍa Paz Moreno
  • Bibliography — Contributors — Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia