• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food, Science, Policy and Regulation in the Twentieth Century : International and Comparative Perspectives » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food, Science, Policy and Regulation in the Twentieth Century : International and Comparative Perspectives

ISBN-13: 9780415235327 / Angielski / Twarda / 2000 / 288 str.

David F. Smith; Jim Phillips
Food, Science, Policy and Regulation in the Twentieth Century : International and Comparative Perspectives David F. Smith Jim Phillips 9780415235327 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food, Science, Policy and Regulation in the Twentieth Century : International and Comparative Perspectives

ISBN-13: 9780415235327 / Angielski / Twarda / 2000 / 288 str.

David F. Smith; Jim Phillips
cena 707,28 zł
(netto: 673,60 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 654,86 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This volume offers a comprehensive study of the interaction of food, politics and science over the last 100 years. Case studies, from pasteurization in Britain to the Ecoli outbreak offer material for those interested in science policy and the role of expertise in modern political culture.

Kategorie:
Nauka, Polityka
Kategorie BISAC:
Political Science > Public Policy - General
Medical > Health Risk Assessment
Medical > Health Policy
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Studies in the Social History of Medicine
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415235327
Rok wydania:
2000
Numer serii:
000022607
Ilość stron:
288
Waga:
0.61 kg
Wymiary:
23.98 x 16.1 x 1.85
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

1. Food Policy and Regulation: a Multiplicity of Actors and Experts David F. Smith and Jim Phillips 2. Compositional Food Standards in the United Kingdom: the Case of the Willis Inquiry, 1929-1934 Michael French and Jim Phillips 3. The Pasteurisation of England: the Science, Culture and Health Implications of Milk Processing, 1900-1950 Peter J. Atkins 4. Veterinary Inspection and Food Hygiene in the Twentieth Century Peter A. Koolmees 5. The People's League of Health and the Campaign Against Bovine Tuberculosis in the 1930s L. Margaret Barnett 6. 'Axes to Grind': Popularising the Science of Vitamins, 1920s and 1930s Harmke Kamminga 7. The Rise and Fall of the Scientific Food Committee During the Second World War David F. Smith 8. The Food Supply in the Netherlands During the Second World War Gerard Trienekens 9. Vitamins Win the War: Nutrition, Commerce, and Patriotism in the United States During the Second World War Rima D. Apple 10. The United Nations Protein Advisory Group Josh Ruxin 11. Food Standards in the United States: the Case of the Peanut Butter and Jelly Sandwich Suzanne White Junod 12. Departmental, Professional, and Political Agendas in the Implementation of the Recommendations of a Food Crisis Enquiry: the Milne Report and Inspection of Overseas Meat Plants Lesley Diack, T. Hugh Pennington, Elizabeth Russell and David Smith 13. Post-War Nutrition Science and Policy Making in Britain c.1945-1994: the Case of Diet and Heart Disease Mark W. Bufton and Virginia Berridge 14. Recent Experiences in Food Poisoning: Science and Policy, Science and the Media T. Hugh Pennington 15. Regulating GM Foods in the 1980s and 1990s David Barling

David F. Smith lectures in the history of medicine at the University of Aberdeen. He has long-standing interests in the history of nutrition, and edited Nutrition in Britain. He co-ordinates the Wellcome-Trust-funded project on the Aberdeen typhoid outbreak., Jim Phillips lectures in economic and social history at the University of Glasgow. He has written widely on British labour, economic and social history. His co-authored publications include articles on food adulteration, arsenic poisoning and milk safety, and Cheated Not Poisoned: Food Regulation in the United Kingdom, 1875–1938.

Phillips, Jim G. BLAINE BAKER is a professor in the Faculty of L... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia