• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Production and Nature Conservation: Conflicts and Solutions » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Production and Nature Conservation: Conflicts and Solutions

ISBN-13: 9781138859371 / Angielski / Twarda / 2016 / 348 str.

Iain J. Gordon; Herbert H. T. Prins; Geoff R. Squire
Food Production and Nature Conservation: Conflicts and Solutions Iain J. Gordon Herbert H. T. Prins Geoff R. Squire 9781138859371 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Production and Nature Conservation: Conflicts and Solutions

ISBN-13: 9781138859371 / Angielski / Twarda / 2016 / 348 str.

Iain J. Gordon; Herbert H. T. Prins; Geoff R. Squire
cena 705,83
(netto: 672,22 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 654,86
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Feeding the world's growing human population is increasingly challenging, especially as more people adopt a western diet and lifestyle. Doing so without causing damage to nature poses an even greater challenge. This book argues that in order to create a sustainable food supply whilst conserving nature, agriculture and nature must be reconnected and approached together. The authors demonstrate that while the links between nature and food production have, to some extent, already been recognized, until now the focus has been to protect one from the impacts of the other. Instead, it is argued that nature and agriculture can, and should, work together and ultimately benefit from one another. Chapters describe efforts to protect nature through globally connected protected area systems and illustrate how farming methods are being shaped to protect nature within agricultural systems. The authors also point to many ways in which nature benefits agriculture through the ecosystem services it provides. Overall, the book shows that nature conservation and food production must be considered as equally important components of future solutions to meet the global demand for food in a manner that is sustainable for both the human population and the planet as a whole.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Nature > Ecology
Business & Economics > Industries - General
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Earthscan Food and Agriculture
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138859371
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000440893
Ilość stron:
348
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

"This multi-author work aims to look across disciplines at the way food production, which for the most part in this book means farming, can be "reconnected to nature"... Many of the indidual chapters of this book are interestinig, informative and at times thought-provoking." - John Hopkins in The Bulletin of the British Ecological Society (March 2018).

Part 1: Food is Disconnected from Nature  1. Introduction – Food Production and Nature Conservation: Conflicts and Solutions  Iain J. Gordon, Geoff R. Squire and Herbert H.T. Prins  Part 2: The Future Challenge for Food Security and Nature Conservation  2. Feeding the Eleven Billion within the Sustainable Development Goals Framework  Munir A. Hanjra, Andrew Noble, Simon Langan and Jonathan Lautze  3: Limits to Crop Production  Geoff R. Squire  Part 3: Approaches to Protecting Nature and Producing More Food  4. Can a Nature Reserve Help Feed a Family? Protected Areas and Food Security  Nigel Dudley and Sue Stolton  5. Protected Areas, Ecosystem Services, and Food Production  Jeffrey A. McNeely  6. Agricultural Intensification and Diversity for Reconciling Production and Environment: The Role of Integrated Crop-Livestock Systems  Gilles Lemaire, Julie Ryschawy, Paulo César de Faccio Carvalho and François Gastal  7: A Landscape Approach to Integrating Food Production and Conservation  Ivette Perfecto and John Vandermeer  Part 4: A New Agenda for Food Production and Conservation  8: New Technologies: Costs and Benefits for Food Production in Contrasting Agro-ecological Production Systems  Michael J. Robertson, Nigel P. Preston and Graham D. Bonnett  9: Utilising Genetic Diversity to Feed the World  Nigel Maxted and Anne Lauvie  10. How Should Land Be Used? Bioenergy and Responsible Innovation in Agricultural Systems  Alison Mohr, Orla Shortall, Richard Helliwell and Sujatha Raman  11. Innovative Pasture Cropping: An Ecological Approach to Farming  Ndungi wa Mungai and Colin Seis  12. Nature’s Role in Feeding the Ten Billion: How Biodiversity can Benefit Agriculture  Rob Brooker  Part 5: A Future Framework for Linking Food Production and Conservation  13 Rebalancing Food Production and Nature Conservation: The Need for Design-oriented Research  Walter A.H. Rossing, Rodolphe Sabatier, Félix Teillard, Jeroen C.J. Groot and Pablo Tittonell  14. Markets to Support Sustainable Food Production: Potentials and Challenges of Alternative Provisioning  Cristina Grasseni  15. Global-Local Governance for Generating Transformative Pathways towards Sustainable Food Provisioning and Nature Conservation  Rosemary Hill and Jessica Duncan  Part 6: Food Production and Nature Conservation  16: Conclusion: Re-engaging Agriculture with Nature  Iain J. Gordon, Geoff R. Squire and Herbert H.T. Prins

Gordon, Iain J. Professor Iain J. Gordon is the Chief Executive an... więcej >
Prins, Herbert H. T. Herbert H. T. Prins is Professor of Resource Ecolo... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia