• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Food Information, Communication and Education: Eating Knowledge » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Food Information, Communication and Education: Eating Knowledge

ISBN-13: 9781350162501 / Angielski / Twarda / 2022 / 248 str.

Simona De Iulio;Susan Kovacs
Food Information, Communication and Education: Eating Knowledge Simona De Iulio, Susan Kovacs 9781350162501 Bloomsbury Publishing PLC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Food Information, Communication and Education: Eating Knowledge

ISBN-13: 9781350162501 / Angielski / Twarda / 2022 / 248 str.

Simona De Iulio;Susan Kovacs
cena 438,10 zł
(netto: 417,24 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 434,51 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Food Information, Communication and Education analyses the role of different media in producing and transforming knowledge about food. ‘Eating knowledge’, or knowledge about food and food practice, is a central theme of cooking classes, the daily press, school textbooks, social media, popular magazines and other media. In addition, a wide variety of actors have taken on the responsibility of informing and educating the public about food, including food producers, advertising agencies, celebrity chefs, teachers, food bloggers and government institutions. Featuring a range of European case studies, this interdisciplinary collection advances our understanding of the processes of mediatization, circulation and reception of knowledge relating to food within specific social environments. Topics covered include: popularized knowledge about food carried over from past to present; the construction of trustworthy knowledge in today’s food risk society; critical assessment of nutrition education initiatives for children; and political and ideological implications of food information policy and practice.

Kategorie:
Nauka, Polityka
Kategorie BISAC:
Political Science > Public Policy - Agriculture & Food Policy
Social Science > Agriculture & Food (see also Political Science - Public Policy - Agricultur
Social Science > Media Studies
Wydawca:
Bloomsbury Publishing PLC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781350162501
Rok wydania:
2022
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
248
Wymiary:
23.423.4 x 15.6
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Obwoluta

List of Figures Contributors Acknowledgments Introduction, Simona De Iulio (University of Lille, France) and Susan Kovacs, (Enssib Library and Information Science School, Villeurbanne, France) Part I: Construction and Circulation of 'Eating Knowledge': Mediators and mediations 1. Athena, Jesus Christ and the Traffic light. History and Anthropology of Olive Oil, Elisabetta Moro, (University of Naples, Italy) 2. Strategies for disseminating dietetics: The health regimen as medical book genre in seventeenth-century France, Justine Le Floc'h, (Sorbonne University, France) 3. Projecting savoir-faire in the French classroom: Nutrition filmstrips, 1930–70, Didier Nourrisson, (University of Lyon, France) 4. Changing Public Health Recommendations for Older People: from Curbing Excess to Battling Undernutrition, Laura Guérin, (Max Weber Centre, France) 5. Food in the Workplace, where Productivity Meets Well-Being: a Contemporary Question?, Thomas Heller and Elodie Sevin, (University of Lille, France) 6. Knowledge, Information and Mediations in Tension: a Decade of Food Scandals and Controversies, François Allard-Huver, (University of Lorraine, France) Part II: Uses and Appropriations of ‘Eating Knowledge’ in Everyday Practices 7. From Disciplining Bodies to Patient Education: Changing Diabetics' Eating Habits in the Nineteenth and Twentieth Centuries, Vincent Schlegel, (The School for Advanced Studies in the Social Sciences (EHESS), Paris, France) 8. The Dietary Consultation Session as a Place for Mediating Food Knowledge, Viviane Clavier, (University of Grenoble-Alpes, France) 9. Information Practices and Knowledge Appropriation Among Gluten-Sensitive Individuals, Virginie Wolff, (University of Strasbourg, France) 10. Vitamins in Food Advertising and School Resources, 1950 to the Present: Between Prevention and Health-Capital Approaches, Simona De Iulio (University of Lille, France), Laurence Depezay (University of Lille, France), Susan Kovacs, (Enssib Library and Information Science School, Villeurbanne, France), Denise Orange Ravachol, (University of Lille, France), and Christian Orange, (Free University of Brussels (ULB) Belgium) 11. The Circulation of Knowledge about Food in Schools, Marie Berthoud, (University of Lille, France) 12. Developing a Reasoned Approach to Food Education Through Science Teaching, Denise Orange Ravachol, (University of Lille, France) and Christian Orange, (Free University of Brussels (ULB) Belgium) 13. When 'Healthy' Eating becomes a Political Issue: Parents’ Association School Canteens in Andalusia, Spain, Philippe Cardon, (University of Lille, France) and María Dolores Martín-Lagos López, (University of Granada, Grenada) Bibliography Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia