• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Fermentation und ihr Einfluss auf die Phytochemie » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Fermentation und ihr Einfluss auf die Phytochemie

ISBN-13: 9786208960070 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 76 str.

Amandeep Singh; Hardeep Kaur
Fermentation und ihr Einfluss auf die Phytochemie Singh, Amandeep, Kaur, Hardeep 9786208960070 Verlag Unser Wissen - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Fermentation und ihr Einfluss auf die Phytochemie

ISBN-13: 9786208960070 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 76 str.

Amandeep Singh; Hardeep Kaur
cena 223,72 zł
(netto: 213,07 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 223,72 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Jaggery-Zucker ist ein wichtiges Arzneimittel, das traditionell durch Konzentrieren des Zuckerrohrsaftes unter ständigem Sieden hergestellt wird und als Hauptbestandteil fermentierter ayurvedischer Rezepturen verwendet wird. Die Fermentation selbst führte aufgrund der erhöhten Säurekonzentration zu chemischen Veränderungen in den Rezepturen und auch im Jaggery. Um die chemischen Veränderungen zu verstehen, wurde ein qualitativer Vergleich der RP-HPLC-DAD-Analyse von fermentiertem und nicht fermentiertem Jaggery durchgeführt. Die HPLC-DAD-Analyse von fermentiertem und nicht fermentiertem Jaggery zeigte einen qualitativen Rückgang der Flavonoid-O-Glykosid-Konzentration im fermentierten Jaggery im Vergleich zum nicht fermentierten Jaggery. Flavonoid-C-Glykoside waren sowohl im fermentierten als auch im nicht fermentierten Jaggery die Hauptbestandteile. Da Flavonoid-C-Glykoside die wichtigsten sind, können die biologischen Aktivitäten ihnen zugeschrieben werden. Auch Gallussäure, Ellagsäure und 5-HMF wurden nachgewiesen. Diese Arbeit unterstreicht die Bedeutung von Jaggery in den meisten ayurvedischen Rezepturen.

Kategorie BISAC:
Medical > Farmakologia
Wydawca:
Verlag Unser Wissen
Język:
Niemiecki
ISBN-13:
9786208960070
Rok wydania:
2025
Ilość stron:
76
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka
Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia