• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Fermentation: Vital or Chemical Process? » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Fermentation: Vital or Chemical Process?

ISBN-13: 9789004152687 / Angielski / Twarda / 2006 / 144 str.

Joseph Fruton
Fermentation: Vital or Chemical Process? Joseph Fruton 9789004152687 Brill - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Fermentation: Vital or Chemical Process?

ISBN-13: 9789004152687 / Angielski / Twarda / 2006 / 144 str.

Joseph Fruton
cena 505,67
(netto: 481,59 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 443,85
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Human knowledge of the conversion of grape must into wine and of cereal dough into bread is as old as agriculture. This book is a study of the ways this phenomenon (fermentation) has been considered since Aristotle to be analogous to natural processes such as human digestion. During 1200-1600 A.D., alchemists wrote "ferments" or "elixirs" that could turn lead into gold. A century later, in Newton's time, many physicians and natural philosophers considered fermentation to be an important natural process. The 18th century was marked by Lavoisier's celebrated experiment on alcoholic fermentation. The 19th-century debate about the nature of this process was concluded by Buchner's preparation of an active cell-free yeast extract. From 1910-1940 many researchers participated in the identification of the chemical intermediates and catalysts in the multi-enzyme pathway of alcoholic fermentation.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
Science > History
Wydawca:
Brill
Seria wydawnicza:
History of Science and Medicine Library
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789004152687
Rok wydania:
2006
Dostępne języki:
Angielski
Numer serii:
000338626
Ilość stron:
144
Waga:
0.40 kg
Wymiary:
24.024.0 x 16.0
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia