• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Extraction of Pectin from Lemon Peel » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Extraction of Pectin from Lemon Peel

ISBN-13: 9783659264474 / Angielski / Miękka / 2015 / 64 str.

Kotak Megha N.;Rathod P. J.;Varu Jaya D.
Extraction of Pectin from Lemon Peel Kotak Megha N.                           Rathod P. J.                             Varu Jaya D. 9783659264474 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Extraction of Pectin from Lemon Peel

ISBN-13: 9783659264474 / Angielski / Miękka / 2015 / 64 str.

Kotak Megha N.;Rathod P. J.;Varu Jaya D.
cena 178,47
(netto: 169,97 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,47
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This Book is usefull for pharmacist, Biologist, biochemist, food technologist for the extraction of pectin from the lemon peel. The Lemon waste is the most important sources of pectin in the technologically advanced countries of the world. However, the availability of these raw materials in India is not enough to manufacture pectin sufficient enough to meet the local demand and hence a significant quantity of it is being imported from other countries every year. Therefore, it is necessary to analyze the extraction with hydrochloric acid for suitable extraction condition. Looking to above facts in view, a research theme was under taken to develop the process for extraction of pectin from lemon peels. The processing parameters of quality pectin from waste of lemon peel as well as the effect of temperature and pH on quality parameters of pectin was studied. Result showed that at a temperature 90 C (9.54%). The higher equivalent weight of pectin extracted at a pH of 1.6 (963.68g) at 70 C and the lower equivalent weight (332.62g) of pectin extracted at a pH of 2.9 and 900C. The result of SEM indicates that the surface of pectin powder is rough, and heterogeneous."

This Book is usefull for pharmacist, Biologist, biochemist, food technologist for the extraction of pectin from the lemon peel. The Lemon waste is the most important sources of pectin in the technologically advanced countries of the world. However, the availability of these raw materials in India is not enough to manufacture pectin sufficient enough to meet the local demand and hence a significant quantity of it is being imported from other countries every year. Therefore, it is necessary to analyze the extraction with hydrochloric acid for suitable extraction condition. Looking to above facts in view, a research theme was under taken to develop the process for extraction of pectin from lemon peels. The processing parameters of quality pectin from waste of lemon peel as well as the effect of temperature and pH on quality parameters of pectin was studied. Result showed that at a temperature 90°C (9.54%). The higher equivalent weight of pectin extracted at a pH of 1.6 (963.68g) at 70°C and the lower equivalent weight (332.62g) of pectin extracted at a pH of 2.9 and 900C. The result of SEM indicates that the surface of pectin powder is rough, and heterogeneous.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659264474
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
64
Waga:
0.10 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.38
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Er. Megha N Kotak, Er. Jaya D. Varu , Er. Nikita C. Amalani are Btech (A.E) from CAET., Junagadh Agril University., Gujarat. M.N Kotak and J.D Varu are P.G Scholar at JAU. Dr. P.J Rathod is Asst. professor in Biochemistry at proc.& food Engg. He has developed many protocols for extraction of bimolecules and guided number of U.G students.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia