• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Emerging Thermal and Nonthermal Technologies in Food Processing » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Emerging Thermal and Nonthermal Technologies in Food Processing

ISBN-13: 9781774635193 / Angielski / Miękka / 2021 / 290 str.

Prem Prakash Srivastav; Deepak Kumar Verma; Ami R. Patel
Emerging Thermal and Nonthermal Technologies in Food Processing Prem Prakas Deepak Kuma Ami R. Patel 9781774635193 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Emerging Thermal and Nonthermal Technologies in Food Processing

ISBN-13: 9781774635193 / Angielski / Miękka / 2021 / 290 str.

Prem Prakash Srivastav; Deepak Kumar Verma; Ami R. Patel
cena 403,98
(netto: 384,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 400,67
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This new volume, Emerging Thermal and Nonthermal Technologies in Food Processing, provides a comprehensive overview of thermal and nonthermal processing of food with new and innovative technologies.

Kategorie:
Nauka
Kategorie BISAC:
Science > General
Technology & Engineering > Food Science - Food Safety & Security
Wydawca:
Apple Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781774635193
Rok wydania:
2021
Ilość stron:
290
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

1. Evaluation of Thermal Processing in the Dairy Industry Using Milk EnzymesLoredana Dumitrascu, Gabriela Râpeanu, and Nicoleta Stanciuc2. Microwave Heating: Alternative Thermal Process Technology for Food ApplicationDeepak Kumar Verma et al.3. Effects of Drying Technology on Physiochemical and Nutritional Quality of Fruits and VegetablesDeepak Kumar Verma et al.4. Disinfection of Drinking Water by Low Electric FieldAsaad Rehman Saeed Al-Hilphy, Nawfal A. Alhelfi, and Saher Sabih George5. Removal Cholesterol from Minced Meat Using Supercritical CO2Asaad Rehman Saeed Al-Hilphy, Munir Abood Jasim Al-Tai, and Hassan Hadi Mehdi AlRubaiy6. Microwave-Convective Drying of Ultrasound Osmotically Dehydrated TomatoJoão Renato de Jesus Junqueira et al.7. Ultrasound-Assisted Osmotic Dehydration in Food Processing: A ReviewVahid Mohammad pour Karizaki8. Hydrodynamic Cavitation Technology for Food Processing and PreservationNaveen Kumar Mahanti et al.9. High Pressure Processing (HPP): Fundamental Concepts, Emerging Scope, and Food ApplicationDeepak Kumar Verma et al.10. Induced Electric Field (IEF) as an Emerging Non-hermal Techniques for Food Processing Industries: Fundamental Concepts and ApplicationNa Yang and Dan-Dan Li

Prem Prakash Srivastav, PhD, is Associate Professor of Food Science and Technology in the Agricultural and Food Engineering Department at the Indian Institute of Technology Kharagpur (West Bengal), India. He has organized many sponsored short-term courses and completed sponsored research projects and consultancies. He has published books and book chapters, research papers in peer-reviewed international and national journals, proceedings, and technical bulletins and monographs.





Deepak Kumar Verma is an agricultural science professional and is currently a PhD Research Scholar in the specialization of food processing engineering in the Agricultural and Food Engineering Department, Indian Institute of Technology, Kharagpur (WB), India. Mr. Verma is currently working on the research project "Isolation and Characterization of Aroma Volatile and Flavoring Compounds from Aromatic and Non-Aromatic Rice Cultivars of India."





Ami R. Patel, PhD, is Assistant Professor in the Division of Dairy and Food Microbiology at the Mansinhbhai Institute of Dairy & Food Technology, Dudhsagar Dairy Campus, Gujarat, India. She has authored peer-reviewed papers and technical articles in international and national journals as well as book chapters, proceedings, and technical bulletins.





Asaad Rehman Al-Hilphy, PhD, is Professor in the Department of Food Science at the College of Agriculture at the University of Basrah, Iraq. He has organized many sponsored short-term courses and completed sponsored research projects and consultancies. He has published books and book chapters, research papers in peer-reviewed international and national journals, proceedings, and technical bulletins and monographs.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia