• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Effect of sodium chloride on microbial inactivation by high pressure : Inactivation by high hydrostatic pressure (HHP) of R. glutinis and P. aurantiogriseum in peptone medium and fresh cheese » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Effect of sodium chloride on microbial inactivation by high pressure : Inactivation by high hydrostatic pressure (HHP) of R. glutinis and P. aurantiogriseum in peptone medium and fresh cheese

ISBN-13: 9783659684838 / Angielski / Miękka / 2015 / 64 str.

Edwin Fabian Torres Bello; Gerardo González Martínez; Antonio Martínez López
Effect of sodium chloride on microbial inactivation by high pressure : Inactivation by high hydrostatic pressure (HHP) of R. glutinis and P. aurantiogriseum in peptone medium and fresh cheese Torres Bello, Edwin Fabian; González Martínez, Gerardo; Martínez López, Antonio 9783659684838 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Effect of sodium chloride on microbial inactivation by high pressure : Inactivation by high hydrostatic pressure (HHP) of R. glutinis and P. aurantiogriseum in peptone medium and fresh cheese

ISBN-13: 9783659684838 / Angielski / Miękka / 2015 / 64 str.

Edwin Fabian Torres Bello; Gerardo González Martínez; Antonio Martínez López
cena 178,89
(netto: 170,37 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 178,89
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The technology of High Hydrostatic Pressure (HHP) is the nonthermal food technology that has been most developed commercially. It has achieved microbial and enzymatic inactivation levels close to thermal pasteurization ones, preserving sensory and nutritional properties of the processed products. To achieve this level of inactivation, a pressure level in the range of [100-800] MPa (megapascals) is used with short treatment times (ranging from a few seconds to several minutes), combined with moderate temperature (20-50 °C). In the present book, the yeast Rhodotorula glutinis and the mold Penicillium aurantiogriseum, spoilage microorganisms responsible for altering the quality of fresh cheese and reducing its shelf life, were treated by HHP at pressure levels of 200, 300, 350, and 400 MPa, with treatment times ranging from 1 to 15 min. The experimental results were fitted to a non-linear model, the Weibull distribution function.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659684838
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
64
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia