• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Effect of Blending Sorghum Flour on Dough Rheology of White Bread » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Effect of Blending Sorghum Flour on Dough Rheology of White Bread

ISBN-13: 9783659476600 / Angielski / Miękka / 2013 / 124 str.

Kishankumar Khating; R N Kenghe;Dattatraya Londhe
Effect of Blending Sorghum Flour on Dough Rheology of White Bread Kishankumar Khating, Kenghe, R N, Dattatraya Londhe 9783659476600 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Effect of Blending Sorghum Flour on Dough Rheology of White Bread

ISBN-13: 9783659476600 / Angielski / Miękka / 2013 / 124 str.

Kishankumar Khating; R N Kenghe;Dattatraya Londhe
cena 246,14 zł
(netto: 234,42 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 246,14 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Maida was blended with sorghum flour at the levels of 0 (control treatment), 5, 10, 15, 20 and 25 %. These combinations of composite flour were used in the preparation of bread. All other ingredients required for bread preparation were kept constant in all composite flours. The investigation was carried out with treatments as T0 was wheat maida bread without sorghum flour (control), T1 was bread with 5 per cent sorghum flour, T2 was bread with 10 per cent sorghum flour, T3 was bread with 15 per cent sorghum flour, T4 was bread with 20 per cent sorghum flour and T5 was bread with 25 per cent sorghum flour. The prepared bread samples were tested for their nutritional quality attributes viz. moisture, crude fat, crude protein, crude fiber, ash, carbohydrate, calcium and iron content. The instruments such as Farinograph, Extensograph and Amylograph etc. were used for the measurement of dough rheological properties.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659476600
Rok wydania:
2013
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
124
Waga:
0.19 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Currently pursuing M. Tech. in Agricultural Process Engineering at MPKV, Rahuri (MS), India. He obtained his B.Tech. (Agril. Engg.) from Marathwada Agricultural University, Parbhani (MS), India.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia