• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Eating the Landscape: American Indian Stories of Food, Identity, and Resilience » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Eating the Landscape: American Indian Stories of Food, Identity, and Resilience

ISBN-13: 9780816530113 / Angielski / Miękka / 2012 / 170 str.

Enrique Salmon; Enrique Salm[n
Eating the Landscape: American Indian Stories of Food, Identity, and Resilience Salmón, Enrique 9780816530113 University of Arizona Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Eating the Landscape: American Indian Stories of Food, Identity, and Resilience

ISBN-13: 9780816530113 / Angielski / Miękka / 2012 / 170 str.

Enrique Salmon; Enrique Salm[n
cena 76,25
(netto: 72,62 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 72,37
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

"Eating is not only a political act, it is also a cultural act that reaffirms one's identity and worldview," Enrique Salmon writes in Eating the Landscape. Traversing a range of cultures, including the Tohono O'odham of the Sonoran Desert and the Raramuri of the Sierra Tarahumara, the book is an illuminating journey through the southwest United States and northern Mexico. Salmon weaves his historical and cultural knowledge as a renowned indigenous ethnobotanist with stories American Indian farmers have shared with him to illustrate how traditional indigenous foodways--from the cultivation of crops to the preparation of meals--are rooted in a time-honored understanding of environmental stewardship. In this fascinating personal narrative, Salmon focuses on an array of indigenous farmers who uphold traditional agricultural practices in the face of modern changes to food systems such as extensive industrialization and the genetic modification of food crops. Despite the vast cultural and geographic diversity of the region he explores, Salmon reveals common themes: the importance of participation in a reciprocal relationship with the land, the connection between each group's cultural identity and their ecosystems, and the indispensable correlation of land consciousness and food consciousness. Salmon shows that these collective philosophies provide the foundation for indigenous resilience as the farmers contend with global climate change and other disruptions to long-established foodways. This resilience, along with the rich stores of traditional ecological knowledge maintained by indigenous agriculturalists, Salmon explains, may be the key to sustaining food sources for humans in years to come. As many of us begin to question the origins and collateral costs of the food we consume, Salmon's call for a return to more traditional food practices in this wide-ranging and insightful book is especially timely. Eating the Landscape is an essential resource for ethnobotanists, food sovereignty proponents, and advocates of the local food and slow food movements.

Kategorie:
Nauka, Historia
Kategorie BISAC:
History > Indigenous Peoples of the Americas
History > United States - State & Local - Southwest (AZ, NM, OK, TX)
Cooking > Essays & Narratives
Wydawca:
University of Arizona Press
Seria wydawnicza:
First Peoples: New Directions in Indigenous Studies
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780816530113
Rok wydania:
2012
Numer serii:
000404552
Ilość stron:
170
Waga:
0.34 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.02
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia