ISBN-13: 9788381517331 / Polski / broszurowa / 2023 / 128 str.
Przetwory owocoweTradycyjne, wykwintne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet wtedy, gdy za oknem pada śnieg. Dziś chętnie sięgamy do przepisów naszych babć, które pieczołowicie ustawiały słoiki z powidłami na półkach w spiżarni. Ale jednocześnie chcemy, aby nasze dżemy miały niepowtarzalną, nowoczesną nutę cytrusową lub ziołową.W tej książce znajdziesz:kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z różnych owoców: sezonowych, egzotycznych, cytrusowe i z krzewów dziko rosnących,przepisy na przetwory tradycyjne, przygotowywane według receptur naszych babć, oraz nowoczesne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady lub alkoholu,rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów.Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak smakuje konfitura brzoskwiniowa z bakaliami i amaretto, dżem gruszkowo-malinowy z majerankiem lub pikantny dżem wiśniowy z czekoladą, ta książka jest dla Ciebie!
Przetwory owocoweTradycyjne, wykwintne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet wtedy, gdy za oknem pada śnieg. Dziś chętnie sięgamy do przepisów naszych babć, które pieczołowicie ustawiały słoiki z powidłami na półkach w spiżarni. Ale jednocześnie chcemy, aby nasze dżemy miały niepowtarzalną, nowoczesną nutę cytrusową lub ziołową.W tej książce znajdziesz:kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z różnych owoców: sezonowych, egzotycznych, cytrusowe i z krzewów dziko rosnących,przepisy na przetwory tradycyjne, przygotowywane według receptur naszych babć, oraz nowoczesne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady lub alkoholu,rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów.Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak smakuje konfitura brzoskwiniowa z bakaliami i amaretto, dżem gruszkowo-malinowy z majerankiem lub pikantny dżem wiśniowy z czekoladą, ta książka jest dla Ciebie!