• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Direct-Fed Microbials and Prebiotics for Animals » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Direct-Fed Microbials and Prebiotics for Animals

ISBN-13: 9783031405143 / Angielski / Miękka / 2024

Direct-Fed Microbials and Prebiotics for Animals  9783031405143 Springer International Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Direct-Fed Microbials and Prebiotics for Animals

ISBN-13: 9783031405143 / Angielski / Miękka / 2024

cena 564,88
(netto: 537,98 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 539,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

In this exciting update, readers will learn how feeding direct-fed microbials (including eubiotics, postbiotics, prebiotics, and synbiotics) is becoming increasingly widespread during food animal production.  Animal production must improve efficiency of growth, and the use of direct-fed microbial and prebiotic additives to domestic animals has become widely accepted and utilized.  The benefits of probiotic-type approaches in cattle, pigs, fish, and poultry, include improved general animal health, reduced foodborne pathogen populations, increased growth rate and feed efficiency, improved milk and egg production, and have been reported world-wide.  Successes from probiotic approaches in multiple species have ensured their adoption; however, several fundamental questions remain.  Early establishment and retention of an ecological balance in the gastrointestinal tract is an important first step for an external biological additive to be effective in young animals, suggesting that some of the benefits of direct-fed microbials may be due to an early establishment of a “normal” native gut microbial population.  Research has indicated that the establishment of a normal population can enhance gut epithelial integrity, preventing inflammation and improving animal health.  Thus, it is important that we understand the key processes that occur during the establishment of the gut microbial population that can impact gastrointestinal fermentation and provide protection against pathogens of the animals and of human consumers. Knowing how these processes work and how they impact animal energy and protein expenditures can guide further improvements of available and future commercial products.  Exciting research opportunities are discussed in this book, examining different characteristics of DFMs that are fed to animals to meet different production demands in different production scenarios (e.g., beef versus dairy versus swine versusfin fish).  The advent of molecular and next-generation sequencing offers methods of developing tailored DFMs, and of early detection of successful DFM establishment in the gut.  These techniques will further deepen our insight into understanding the microbial population of the gut and how these populations impact animal health, food safety, and sustainability of animal-derived protein production.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Science > Mikrobiologia
Medical > Weterynaria
Wydawca:
Springer International Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783031405143
Rok wydania:
2024
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia