• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Digestibilidad del almidón presente en harinas de banano verde : Estimaciones in vitro e in vivo utilizando el gorgojo del arroz (Sitophilus oryzae L) como modelo animal » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Digestibilidad del almidón presente en harinas de banano verde : Estimaciones in vitro e in vivo utilizando el gorgojo del arroz (Sitophilus oryzae L) como modelo animal

ISBN-13: 9783841754776 / Hiszpański / Miękka / 2016 / 104 str.

Ivan Leon; Alexander Laurentin
Digestibilidad del almidón presente en harinas de banano verde : Estimaciones in vitro e in vivo utilizando el gorgojo del arroz (Sitophilus oryzae L) como modelo animal Leon, Ivan; Laurentin, Alexander 9783841754776 Editorial Académica Española - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Digestibilidad del almidón presente en harinas de banano verde : Estimaciones in vitro e in vivo utilizando el gorgojo del arroz (Sitophilus oryzae L) como modelo animal

ISBN-13: 9783841754776 / Hiszpański / Miękka / 2016 / 104 str.

Ivan Leon; Alexander Laurentin
cena 223,72 zł
(netto: 213,07 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 223,72 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

El almidón es el polisacárido de reserva más abundante en las plantas y representa la principal fuente de carbohidratos en la dieta humana. La pulpa del fruto del banano (cambur, plátano o topocho) contiene una importante cantidad fibra alimentaria (almidón resistente y polisacáridos no amiláceos). El objetivo del trabajo fue caracterizar la digestibilidad del almidón presente en la harina obtenida del fruto verde de ocho clones de banano: Musa acuminata Colla [072 (AA), 014 (AAA) y 118 (AAAA)], Musa x paradisiaca L. [041 (AAB), 090 (ABB) y 108 (AAAB)] y Musa balbisiana Colla [009 (BB) y 093 (BBB)]. Para ello, se estimó el contenido de almidón disponible, de almidón resistente total y la tasa de alfa-amilólisis in vitro de las harinas cernidas (0,25 mm) y se empleo el bioensayo del gorgojo del arroz (Sitophilus oryzae L) para las estimaciones in vivo. La harina de banano verde es una excelente fuente de almidón resistente, que puede ser utilizada como ingrediente en la preparación de alimentos para regímenes especiales. Los resultados obtenidos son de gran interés para la industria de alimentos y área de la nutrición.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Computers > General
Wydawca:
Editorial Académica Española
Język:
Hiszpański
ISBN-13:
9783841754776
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
104
Wymiary:
15x22x0
Oprawa:
Miękka

Iván León: Auxiliar Docente y de Investigación (2015); Lic. en Biología, Universidad Central de Venezuela (2015). Alexander Laurentin: Profesor Asistente, D.E. (1999); Lic. en Biología, Universidad Central de Venezuela (1992). PhD, Nutrición Humana, Universidad de Glasgow (2004). Ambos autores laboran en el Lab. de Polisacáridos Vegetales, IBE, UCV.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia