ISBN-13: 9788366380462 / Polski / Miękka / 2020 / 320 str.
Wiele polskich kobiet boryka się z insulinoopornością. W tej chorobie kluczowe jest odpowiednie odżywianie – trzeba więc jeść mądrze. Co więcej, specjaliści od lat namawiają do ograniczenia spożycia mięsa w celach zdrowotnych. Ta książka proponuje najlepsze rozwiązanie dla tych, którzy chcą jeść świadomie, zdrowo i ela¬stycznie – dietę flexi z niskim IG. Nie musisz przeprowadzać rewolucji żywieniowych i katować się restrykcyjnymi reżimami, żeby odczuć efekty! Przekonaj się na własnej skórze (i zdrowiu), ile korzyści przynosi ta dieta, i to nie tylko insulinoopornym. Kto wie, może to będzie twój pierw¬szy krok ku zdrowym relacjom z jedzeniem?Magdalena Makarowska to zakochana w swojej pracy i głodna wiedzy dietetyczka, biotechnolożka oraz specjalistka w kwestii odżywiania w insulinooporności. Wyznaje zasadę, że dieta nie powinna być reżimem, modą ani obsesją. Uczy, że zdrowa dieta to styl życia, który powinien nam na stałe towarzyszyć.Powyższy opis pochodzi od wydawcy.