• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Developments in Dairy Chemistry--2: Lipids » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Developments in Dairy Chemistry--2: Lipids

ISBN-13: 9789401092333 / Angielski / Miękka / 2012 / 430 str.

P. F. Fox
Developments in Dairy Chemistry--2: Lipids Fox, P. F. 9789401092333 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Developments in Dairy Chemistry--2: Lipids

ISBN-13: 9789401092333 / Angielski / Miękka / 2012 / 430 str.

P. F. Fox
cena 201,24
(netto: 191,66 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Many of the desirable flavour and textural attributes of dairy products are due to their lipid components; consequently, milk lipids have, tradi- tionally, been highly valued, in fact to the exclusion of other milk components in many cases. Today, milk is a major source of dietary lipids in western diets and although consumption of milk fat in the form of butter has declined in some countries, this has been offset in many cases by increasing consumption of cheese and fermented liquid dairy products. This text on milk lipids is the second in a series entitled Developments in Dairy Chemistry, the first being devoted to milk proteins. The series is produced as a co-ordinated treatise on dairy chemistry with the objective of providing an authoritative reference source for lecturers, researchers and advanced students. The biosynthesis, chemical, physical and nutritional properties of milk lipids have been reviewed in eight chapters by world experts. However, space does not permit consideration of the more product-related aspects of milk lipids which play major functional roles in several dairy products, especially cheese, dehydrated milks and butter.

Kategorie:
Nauka
Kategorie BISAC:
Science > General
Reference > General
Non-Classifiable > Non-Classifiable
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789401092333
Rok wydania:
2012
Wydanie:
1983
Ilość stron:
430
Waga:
0.59 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 2.29
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

1. The Composition and Structure of Milk Lipids.- 2. Influence of Nutritional Factors on the Yield, Composition and Physical Properties of Milk Fat.- 3. Origin of Milk Fat Globules and the Nature of the Milk Fat Globule Membrane.- 4. Physical Chemistry of Milk Fat Globules.- 5. Physical Properties and Modification of Milk Fat.- 6. Lipolytic Enzymes and Hydrolytic Rancidity in Milk and Milk Products.- 7. Lipid Oxidation.- 8. The Nutritional Significance of Lipids.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia