• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Der verborgene Schatz: Fossa-Käse zwischen Geschichte und Tradition » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Der verborgene Schatz: Fossa-Käse zwischen Geschichte und Tradition

ISBN-13: 9786208984977 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 64 str.

Silvio Cantori
Der verborgene Schatz: Fossa-Käse zwischen Geschichte und Tradition Cantori, Silvio 9786208984977 Verlag Unser Wissen - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Der verborgene Schatz: Fossa-Käse zwischen Geschichte und Tradition

ISBN-13: 9786208984977 / Niemiecki / Miękka / 2025 / 64 str.

Silvio Cantori
cena 196,36
(netto: 187,01 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 196,82
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Der Fossa-Käse ist ein einzigartiges Käseprodukt, das aus einer alten, im Mittelalter verwurzelten Tradition hervorgegangen ist. Seine Besonderheit liegt in der unterirdischen Reifung in Sandsteingruben, einer Methode, die zur Konservierung von Käse entwickelt wurde und heute eine echte gastronomische Spitzenleistung darstellt. Dieses Buch untersucht die Geschichte und die Entwicklung des Fossa-Käses, von seinen bäuerlichen Ursprüngen bis zu seiner modernen Wiederentdeckung, und analysiert seine Herstellungstechniken und seinen Einfluss auf das Gebiet.Auf einer Reise zwischen Wissenschaft und Tradition werden die Produktionsschritte, die Faktoren, die das Aroma und die Konsistenz des Käses beeinflussen, sowie die organoleptischen Eigenschaften, die ihn unverwechselbar machen, erläutert. Ein besonderes Augenmerk wird auf die Verbindung mit der lokalen Kultur, die rechtlichen Aspekte und seine Aufwertung auf dem heutigen Markt gelegt. Ein Werk für Liebhaber der Gastronomie und des Weines, Produzenten und Wissenschaftler, die mehr über die Geschichte und den Wert dieses außergewöhnlichen Käses erfahren möchten.

Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
Verlag Unser Wissen
Język:
Niemiecki
ISBN-13:
9786208984977
Rok wydania:
2025
Ilość stron:
64
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka
Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia