• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry

ISBN-13: 9780444636669 / Angielski / Twarda / 2016 / 522 str.

Ashok Pandey; Guocheng Du; Maria Angeles Sanroman
Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry Ashok Pandey Guocheng Du Maria Angeles Sanroman 9780444636669 Elsevier - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry

ISBN-13: 9780444636669 / Angielski / Twarda / 2016 / 522 str.

Ashok Pandey; Guocheng Du; Maria Angeles Sanroman
cena 773,98
(netto: 737,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 767,63
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry provides extensive coverage of new developments, state-of-the-art technologies, and potential future trends compiled from the latest ideas across the entire arena of biotechnology and bioengineering. This volume reviews current developments in the application of food biotechnology and engineering for food and beverage production. As there have been significant advances in the areas of food fermentation, processing, and beverage production, this title highlights the advances in specific transformation processes, including those used for alcoholic beverage and fermented food production. Taking a food process and engineering point-of-view, the book also aims to select important bioengineering principles, highlighting how they can be quantitatively applied in the food and beverages industry.

  • Contains comprehensive coverage of food and beverage production
  • Covers all types of fermentation processes and their application in various food products
  • Includes unique coverage of the biochemical processes involved in beverages production

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biotechnology
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Technology & Engineering > Manufacturing
Wydawca:
Elsevier
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444636669
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
522
Waga:
1.28 kg
Wymiary:
23.88 x 19.3 x 3.05
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Section 1: Food and Fermentation 1. Oriental fermented foods 2. Fermented dairy products 3. Fermented meat products 4. Fermented fruits and vegetables 5. Fermented cereal products 6. Food enzymes 7. Nutraceuticals and food additives 8. Functional foods 9. Food safety

Section 2: Alcoholic Beverages 10. History, classes and regulation of alcoholic beverages 11. Markets and trends in alcoholic fermented beverages 12. Microbiology of alcoholic fermentation 13. Genetics improvements of beverages starter cultures 14. Biochemistry of wine and beer fermentation 15. Beers 16. Wines - white, red, sparkling, fortified, and Cider 17. Mead and other fermented beverages 18. Cognac and Armagnac 19. Whiskeys 20. Rum and cachaça, CR Soccol 21. Tequila and Pisco 22. Flavored spirits

Pandey, Ashok Professor Ashok Pandey, MSc, PhD Ashok is currentl... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia