Wyszukiwanie zaawansowane
Kategorie
Kategorie BISAC
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Opinie
Pomoc
Załóż konto
Zaloguj się
Creating and Consuming the American South » książka
zaloguj się
|
załóż konto
koszyk
konto
szukaj
topmenu
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Kategorie główne
•
Nauka
[2869871]
•
Literatura piękna
[1812612]
więcej...
•
Turystyka
[73214]
•
Informatyka
[152379]
•
Komiksy
[35855]
•
Encyklopedie
[22376]
•
Dziecięca
[611549]
•
Hobby
[147514]
•
AudioBooki
[2054]
•
Literatura faktu
[227328]
•
Muzyka CD
[466]
•
Słowniki
[2901]
•
Inne
[437928]
•
Kalendarze
[550]
•
Podręczniki
[164177]
•
Poradniki
[486034]
•
Religia
[505373]
•
Czasopisma
[429]
•
Sport
[60444]
•
Sztuka
[239285]
•
CD, DVD, Video
[3734]
•
Technologie
[211246]
•
Zdrowie
[102692]
•
Książkowe Klimaty
[120]
•
Zabawki
[3122]
•
Puzzle, gry
[3529]
•
Literatura w języku ukraińskim
[274]
•
Art. papiernicze i szkolne
[9929]
Kategorie szczegółowe BISAC
Creating and Consuming the American South
ISBN-13
: 9780813064451 / Angielski / Miękka / 2019 / 354 str.
Martyn Bone
;
Brian Ward
;
William a. Link
Widoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.
Creating and Consuming the American South
ISBN-13
: 9780813064451 / Angielski / Miękka / 2019 / 354 str.
Martyn Bone
;
Brian Ward
;
William a. Link
cena
154,53
zł
(netto: 147,17 VAT: 5%)
Najniższa cena z 30 dni: 153,34 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych.
Darmowa dostawa!
do przechowalni
Parametry
Spis treści
Kategorie:
Nauka
,
Historia
Kategorie BISAC:
History
>
United States - State & Local - South (AL,AR,FL,GA,KY,LA,MS,NC,SC,TN,VA,WV)
Social Science
>
Socjologia
History
>
African American & Black
Wydawca:
University Press of Florida
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780813064451
Rok wydania:
2019
Dostępne języki:
Ilość stron:
354
Waga:
0.52 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 2.01
Oprawa:
Miękka
List of Figures
Preface: Understanding the South
Introduction. Old/New/Post/Real/Global/No South: Paradigms and Scales — Martyn Bone
Part I. Creating and Consuming the "Real" South
1. From Appalachian Folk to Southern Foodways: Why Americans Look to the South for Authentic Culture — W. Fitzhugh Brundage
2. God and the MoonPie: Consumption, Disenchantment, and the Reliably Lost Cause — Scott Romine
3. Toward a Post-postpolitical Southern Studies: On the Limits of the "Creating and Consuming" Paradigm — Jon Smith
Part II. Creating and Consuming the South: Case Studies
4. Southern (Dis)Comfort: Creating and Consuming Homosex in the Black South — E. Patrick Johnson
5. Serpents in the Garden: Historic Preservation, Climate Change, and the Postsouthern Plantation — Michael P. Bibler
6. Creating and Consuming "Hill Country Harmonica": Promoting the Blues and Forging Beloved Community in the Contemporary South — Adam Gussow
7. Pride at Preservation Hall: Tourism, Spectacle, and Musicking in New Orleans Jazz — Anne Dvinge
8. Recovering through a Cultural Economy: New Orleans from Katrina to Deepwater Horizon — Helen Taylor
Part III. Creating and Consuming the South in Transnational Contexts
9. Creating a Multiethnic Gulf South: Vietnamese American Cultural and Economic Visibility before and after Katrina — Frank Cha
10. A "Southern, Brown, Burnt Sensibility": Four Saints in Three Acts, Black Spain, and the (Global) Southern Pastoral — Paige A. McGinley
11. Southern Regionalism and U.S. Nationalism in William Faulkner's State Department Travels — Deborah Cohn
12. The Feeling of a Heartless World: Blues Rhythm, Oppositionality, and British Rock Music — Andrew Warnes
13. Me and Mrs. Jones: Screening Working-Class Trans-Formations of Southern Family Values — John Howard
Afterword: After Authenticity — Tara McPherson
List of Contributors
Index
Czytaj nas na: