• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Chemical Changes in Food During Processing » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Chemical Changes in Food During Processing

ISBN-13: 9789401710183 / Angielski / Miękka / 2013 / 514 str.

Richardson
Chemical Changes in Food During Processing Richardson 9789401710183 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Chemical Changes in Food During Processing

ISBN-13: 9789401710183 / Angielski / Miękka / 2013 / 514 str.

Richardson
cena 201,72 zł
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This volume results from the Eighth Basic Symposium held by the Institute of Food Technologists in Anaheim, California on June 8-9, 1984. The theme of the symposium was "Chemical Changes in Food during Processing." The speakers included a mix of individuals from academic institu- tions, governmental agencies, and the food industry. Twenty speakers discussed topics ranging from the basic chemistry relating to food constituents to the more applied aspects of chemical changes in food components during food processing. It was the intent of the organizers to bring together a group of speakers who could address the chemistry of changes in food compo- nents during processing from a mechanistic point of view. As a con- sequence, the proceedings of this symposium emphasize the basic chemistry of changes in food constituents from a generic perspective which is intended to provide the reader with a background to address more specific problems that may arise.

Kategorie:
Nauka
Kategorie BISAC:
Science > General
Reference > General
Non-Classifiable > Non-Classifiable
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Ift Basic Symposium Series
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789401710183
Rok wydania:
2013
Dostępne języki:
Angielski
Wydanie:
Softcover Repri
Ilość stron:
514
Waga:
0.77 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.2
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1 Chemical Changes in Food during Processing—An Overview.- 2 Chemistry of Reactive Oxygen Species.- 3 Metal-Catalyzed Reactions of Organic Compounds.- 4 Free Radical Chemistry of Natural Products.- 5 Mechanism of Fatty Acid and Phospholipid Autoxidation.- 6 Thermal and Radiolytic Decomposition of Lipids.- 7 Antioxidants.- 8 Mechanisms of Oxidoreductases Important in Food Component Modification.- 9 Oxidation of Lipids in Biological Tissue and Its Significance.- 10 Oxidation-Induced Changes in Foods.- 11 Controlling Acyl Transfer Reactions of Hydrolases to Alter Food Constituents.- 12 Chemical Reactions of Proteins.- 13 Some Aspects of the Chemistry of Nonenzymatic Browning (The Maillard Reaction).- 14 Principal Changes in Starches during Food Processing.- 15 Chemical Changes in Flavor Components during Processing.- 16 Changes in Pectin and Cellulose during Processing.- 17 Chemical Changes of Vitamins during Food Processing.- 18 Chemical Changes in Natural Food Pigments.- 19 Environmental Effects on Protein Quality.- 20 Environmental Effects on Chemical Changes in Foods.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia