• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Cheddar Cheese Quality » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Cheddar Cheese Quality

ISBN-13: 9783844383515 / Angielski / Miękka / 236 str.

Mian Anjum Murtaza; Salim-ur- Rehman; Faqir M. Anjum
Cheddar Cheese Quality Murtaza, Mian Anjum, Rehman, Salim-ur-, Anjum, Faqir M. 9783844383515 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Cheddar Cheese Quality

ISBN-13: 9783844383515 / Angielski / Miękka / 236 str.

Mian Anjum Murtaza; Salim-ur- Rehman; Faqir M. Anjum
cena 353,37
(netto: 336,54 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 353,37
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Cheddar cheese quality is influenced by starter cultures and milk composition. Most suitable and widely used starter cultures for Cheddar cheese manufacturing are Lactococcus lactis ssp. cremoris and Lactococcus lactis ssp. lactis. Cheddar is ripened for two months to a year or more. During ripening, microbiological and biochemical changes occur that result in the development of flavor and texture characteristics. These changes are grouped into glycolysis, proteolysis and lipolysis. Ripening is relatively an expensive process and reducing time without destroying the cheese quality has economic and technological benefits. Since the ripening temperature influences the rate of biochemical processes, the elevated temperature is the simplest method for accelerating the cheese ripening. Worldwide, the major portion of Cheddar is produced from cow milk. However, buffalo milk accounts about 80% of total milk produced in Pakistan and is rich in all the constituents especially lactose, caseins and calcium as compared to cow. Hence in present investigation, Cheddar cheese was manufactured from buffalo milk using locally developed (indigenous) cultures.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783844383515
Ilość stron:
236
Wymiary:
22.0
Oprawa:
Miękka

Mian Anjum Murtaza is working as Assistant Professor at Inst. of Food Sci. & Nutrition, Univ. of Sargodha, Sargodha-Pakistan. He got PhD degree from Univ. of Agriculture, Faisalabad-Pakistan and post-doctorate from Univ. of Reading, UK. He has 5 years experience of teaching and research and has 25 publications in journals & conference proceedings.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia