• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Building a Meal: From Molecular Gastronomy to Culinary Constructivism » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Building a Meal: From Molecular Gastronomy to Culinary Constructivism

ISBN-13: 9780231144667 / Angielski / Twarda / 2009 / 152 str.

Herve This; Herva(c) This; Malcolm Debevoise
Building a Meal: From Molecular Gastronomy to Culinary Constructivism This, Hervé 9780231144667 Columbia University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Building a Meal: From Molecular Gastronomy to Culinary Constructivism

ISBN-13: 9780231144667 / Angielski / Twarda / 2009 / 152 str.

Herve This; Herva(c) This; Malcolm Debevoise
cena 76,67 zł
(netto: 73,02 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 76,25 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

An internationally renowned chemist, popular television personality, and bestselling author, Herve This heads the first laboratory devoted to molecular gastronomy--the scientific exploration of cooking and eating. By testing recipes that have guided cooks for centuries, and the various dictums and maxims on which they depend, Herve This unites the head with the hand in order to defend and transform culinary practice.

With this new book, Herve This's scientific project enters an exciting new phase. Considering the preparation of six bistro favorites--hard-boiled egg with mayonnaise, simple consomme, leg of lamb with green beans, steak with French fries, lemon meringue pie, and chocolate mousse--he isolates the exact chemical properties that tickle our senses and stimulate our appetites. More important, he connects the mind and the stomach, identifying methods of culinary construction that appeal to our memories, intelligence, and creativity. By showing that the creation of a meal is as satisfying as its consumption, Herve This recalibrates the balance between food and our imaginations. The result is a revolutionary perspective that will tempt even the most casual cooks to greater flights of experimentation.

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Cooking > History
Cooking > Courses & Dishes - General
Cooking > Methods - General
Wydawca:
Columbia University Press
Seria wydawnicza:
Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary H
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780231144667
Rok wydania:
2009
Numer serii:
000252962
Ilość stron:
152
Waga:
0.34 kg
Wymiary:
20.32 x 15.49 x 2.03
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Obwoluta
This, Herve Herve This is Research Chemist at Institut Nationa... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia