• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Biosurfactants in Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Biosurfactants in Food

ISBN-13: 9783319394138 / Angielski / Miękka / 2016 / 86 str.

Deepansh Sharma
Biosurfactants in Food Deepansh Sharma 9783319394138 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Biosurfactants in Food

ISBN-13: 9783319394138 / Angielski / Miękka / 2016 / 86 str.

Deepansh Sharma
cena 201,72 zł
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Science > Biotechnology
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Springerbriefs in Food, Health, and Nutrition
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783319394138
Rok wydania:
2016
Wydanie:
2016
Numer serii:
000458289
Ilość stron:
86
Waga:
0.23 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Introduction.- Classification and properties of biosurfactants.- Application of biosurfactants in food.- Future prospects.

Deepansh Sharma earned his degree of Master of Science (Microbiology) from Gurukul Kangri University, Haridwar, Master of Philosophy (Microbiology) from Chaudhary Charan Singh University, Meerut and Ph.D. (Microbiology) from Kurukshetra University, Kurukshetra. He has awarded a fellowship from the DAAD (German Deutscher Akademicher Austauschdienst) during his Ph.D. in 2012. He has worked as a visiting researcher at Technical Biology Branch II, Karlsruhe Institute of Technology, Karlsruhe, Germany. He has served as Research Associate on “Whey to Biofuel “project at National Dairy Research Institute, Karnal, INDIA. He is currently working as an Assistant Professor at School of Biotechnology and Biosciences (Microbiology Domain) and lectures on Fermentation Technology, Microbial Technology and Food Fermentation Techniques for Graduation and Post-graduation students of Microbiology.  Over his years of research, he has published research articles on a wide areas of subject including biosurfactant, bacteriocins, and other microbial metabolites. Recently Dr. Deepansh published a book “Biosurfactants of Lactic Acid Bacteria” in Springerbrief Series, Springer.  He is presently working on possibilities of biosurfactants as an active ingredients in food processing. He is an active contributing member of American Society of Microbiology and Association of Microbiologist of India.

The present work aims to cover the perspectives of biosurfactants, which can be of interest in food-related industries and biomedical applications. Biosurfactants are a structurally diverse group of surface-active molecules extensively produced by bacteria, yeast and fungi. Despite having significant potential associated with emulsion formation, anti-adhesive and antimicrobial activities, considerably few applications have been reported regarding applications of biosurfactants in food formulations and processing.

The utilization of biosurfactants, which are highly functional in food and biomedical applications, has become more and more significant. Along with providing an overview of biosurfactant properties, the book suggests how these properties could be applicable in the food industry.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia