• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Biochemical Sensors: Mimicking Gustatory and Olfactory Senses » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Biochemical Sensors: Mimicking Gustatory and Olfactory Senses

ISBN-13: 9789814267076 / Angielski / Twarda / 2013 / 582 str.

Anjan K. Dasgupta; Asit K. Datta
Biochemical Sensors: Mimicking Gustatory and Olfactory Senses Toko, Kiyoshi 9789814267076 Pan Stanford Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Biochemical Sensors: Mimicking Gustatory and Olfactory Senses

ISBN-13: 9789814267076 / Angielski / Twarda / 2013 / 582 str.

Anjan K. Dasgupta; Asit K. Datta
cena 924,88 zł
(netto: 880,84 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 917,30 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Focuses on the discovery components and the toxicological perspectives of nano-materials. This book deals with the basics of nano-imaging techniques required for diagnostics, the underlying principles using which the nanomedicine discoveries are made, nano-oncology, nano-hematology, and nano-inspired discovery of low cost diagnostic techniques.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Biomedical
Medical > Family & General Practice
Science > Nanoscience
Wydawca:
Pan Stanford Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9789814267076
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
582
Waga:
0.90 kg
Wymiary:
23.11 x 15.49 x 3.56
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Part 1: Taste Sensor
Basic Principles of Taste Sensor:
Advanced Taste Sensors Based on Artificial Lipid Membrane. Taste Sensor for Sweetness. Application to Foods: Techniques for Objective Evaluation of Tea Tastes. Characterization of Tea Taste in Terms of Degree of Fermentation. Application of Taste Sensor to Blending of Coffee. Meat. Application of Multichannel Taste Sensor (MCTS) for Winemaking. Investigation into the Kokumi Taste of Soup Stock Materials. Rice Quality Evaluation Using a Taste Sensing System. Application to Medicines: Quantitative Evaluation of Bitterness of Medicines. Development and Characterization of Medicines for Children. Herbal Medicines. Quality Engineering Approach to Bitterness-Masked Formulations and Establishment of Bitterness Masking Evaluation System Using Taste Sensing System.
Part 2: Electronic Noses
Outline of Electronic Nose. Odor Recorder and Olfactory Display. Odor Sensors Based on Molecular Wire and Nanofibers. Odor Continuous Measurement Using Electronic Nose. Sensors for Monitoring Harmful Gases and Organic Floating Particles.
Part 3: Application to Safety and Other Related Topics
Electronic Dog Nose Using Surface Plasmon Resonance Method. Localized Surface Plasmon Resonance-Based Biosensor for Label-Free Detection of Biomolecular Interactions. Fire Detection Using Gas Sensors. Evaluation of Water Quality Using Taste Sensor. Portable Taste Sensor. Molecular Recognition Chemical Sensor: Nano-Assembled Thin Film Based Gas Detection. Droplet-Based Biochemical Reaction on Lab-on-a-chip. Image Sensor for Biological Application. Electrochemical Microdevices. Evaluating the Psychobiologic Effects of Air Conditioner through Biomarkers. Database of Taste and Marketing.

Kiyoshi Toko



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia