• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Asian Dumplings: Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More [A Cookbook] » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Asian Dumplings: Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More [A Cookbook]

ISBN-13: 9781580089753 / Angielski / Twarda / 2009 / 240 str.

Andrea Nguyen
Asian Dumplings: Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More [A Cookbook] Andrea Nguyen 9781580089753 Random House USA Inc - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Asian Dumplings: Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More [A Cookbook]

ISBN-13: 9781580089753 / Angielski / Twarda / 2009 / 240 str.

Andrea Nguyen
cena 115,29 zł
(netto: 109,80 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 114,66 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Is there anything more satisfying than a well-made Asian dumpling?
Plump pot stickers, spicy samosas, and tender "b o" (stuffed buns) are enjoyed by the million every day in dim sum restaurants, streetside stands, and private homes worldwide. Wrapped, rolled, or filled; steamed, fried, or baked Asian dumplings are also surprisingly easy to prepare, as Andrea Nguyen demonstrates in "Asian Dumplings."
Nguyen is a celebrated food writer and teacher with a unique ability to interpret authentic Asian cooking styles for a Western audience. Her crystal-clear recipes for more than 75 of Asia s most popular savory and sweet parcels, pockets, packages, and pastries range from Lumpia (the addictive fried spring rolls from the Philippines) to Shanghai Soup Dumplings (delicate thin-skinned dumplings filled with hot broth and succulent pork) to Gulab Jamun (India s rich, syrupy sweets).
Organized according to type (wheat pastas, skins, buns, and pastries; translucent wheat and tapioca preparations; rice dumplings; legumes and tubers; sweet dumplings), "Asian Dumplings" encompasses Eastern, Southeastern, and Southern Asia, with recipes from China, Japan, Korea, Nepal, Tibet, India, Thailand, Vietnam, Singapore, Malaysia, Indonesia, and the Philippines.
Throughout, Nguyen shares the best techniques for shaping, filling, cooking, and serving each kind of dumpling. And she makes it easy to incorporate dumplings into a contemporary lifestyle by giving a thorough introduction to essential equipment and ingredients and offering make-ahead and storage guidance, time-saving shortcuts that still yield delectable results, and tips on planning a dumpling dinner party.
More than 40 line drawings illustrate the finer points of shaping many kinds of dumplings, including gy za/pot stickers, wontons, and samosas. Dozens of mouth-watering color photographs round out "Asian Dumplings," making it the most definitive, inviting, inspiring book of its kind."

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - Asian
Cooking > Methods - General
Cooking > Courses & Dishes - General
Wydawca:
Random House USA Inc
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781580089753
Rok wydania:
2009
Ilość stron:
240
Waga:
1.01 kg
Wymiary:
27.79 x 19.15 x 2.13
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia